Dezvoltatorii mizează pe programul „Prima casă 2" pentru a-şi vinde garsonierele şi apartamentele finalizate deja. Acolo unde suma depăşeşte valoarea garantată, au apărut şi soluţii noi.

sursa:evz.roCei 60.000 de euro ga rantaţi de guvern prin programul „Prima casă" au devenit etalon pentru dezvoltatorii imobiliari, dar şi pentru clienţi, care sancţionează preţurile ce depăşesc această sumă. Într-o perioadă în care cei care au bani aşteaptă ca preţurile să mai scadă, iar ceilalţi se tem pentru locurile de muncă, „Prima casă 2" atrage populaţia către târgurile imobiliare şi încinge con curenţa între bănci.

Cu circa 60.000 de euro, un client îşi poate cumpăra o garsonieră sau un apartament cu două camere în noile cartiere bu cureştene. Chiar şi în zona de nord, pe Bd. Apicultorilor, unde va plăti 55.800 de euro, cu tot cu TVA. Ceva mai puţin - respectiv 56.770 de euro, costă un apartament în comuna Jilava.

Cei care sunt încântaţi de vecinătatea Târgului de Maşini din Vitan vor achita, tot pentru două camere, dar cu suprafeţe mai mici, chiar şi 47.250 de euro. Preţurile ajung însă până la 65.100 de euro.

Varianta semifinisajelor

Chiar dacă în Dumul Taberei preţurile sunt ceva mai mari, cel mai modest tip de două camere, de 52 mp utili, costă fix 60.000 de euro. Tot pentru a se apropia cât mai mult de cifra magică, unii dezvoltatori au lansat şi varianta „cu semifinisaje". Astfel, un apartament cu două camere din Popeşti costă 60.000 de euro sau 62.000 de euro, în loc de 66.000 de euro, „la cheie".

De pragul psihologic se tem şi dezvoltatorii de trei camere. Spre exemplu, în zona IMGB, apartamentele cu semifinisaje costă 69.000 de euro. „Noi am vândut cam 100 de apartamente prin «Prima casă». E adevărat că, în unele cazuri, mai aşteptăm încă aprobarea băncii", spun reprezentanţii Confort City.

Sursa

8 March 2010