0-1215-47c692ff8d7c8.jpgCirca 40% dintre cei care manifesta interes pentru terenurile de 500-2.000 mp din Capitala isi plaseaza banii pentru o viitoare investitie si 60% in interes personal, a declarat Cornel Farcuta, reprezentant EuroMetropola.

"Tendinta pietei pe acest segment este de a creste procentul celor interesati de capitalul plasat in scop personal", a adaugat Farcuta, citat de NewsIn.

Cele mai multe cereri sunt pentru zona de nord, in locatii precum Otopeni, Corbeanca, Balotesti, Saftica, Moara Vlasiei, Caciulata, Tancabesti, Peris, Buftea, Crevedia si Darza, unde pretul terenului variaza intre 50-200  euro pe metru patrat.

"La fel de solicitate sunt si terenurile din localitatile sudice, adiacente Bucurestiului, in special cele cu deschidere la DN4, Frumusani si Popesti-Leordeni, unde terenurile se tranzactioneaza cu preturi ce pornesc de la 20 de euro pe metru patrat si ajung pana la 200 euro pe metrul patrat", a mai mai spus reprezentantul companiei imobiliare.

Datorita apropierii de Capitala, localitatile Berceni si Vidra pozitionate la 10 km, respectiv 17 km de centrul Bucurestiului au constituit alte puncte de interes pentru potentialii cumparatori", a precizat Farcuta.

O alta zona cu potential ridicat, in opinia specialistului EuroMetropola, este si zona de est, unde pretul terenurilor porneste de la 50 euro pe metrul patrat si ajunge chiar la 400 euro pe metru patrat in Voluntari sau Afumati.

Sursa

29 februarie 2008