Atât a cerut administratorul unei firme din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, pentru a aproba vânzarea unui spaţiu comercial din localitate. Bărbatul a fost prins de procurorii DNA Braşov şi acum a fost trimis în judecată.

15936-44.jpgDemeter Denes, administrator al S.C. COMALIMETEX S.A. Târgu Secuiesc, este acuzat de luare de luare de mită, după ce, în luna mai 2010, acesta a pretins administratorului unei societăţi comerciale din Târgu Secuiesc, denunţător în cauză, suma de 50.000 euro pentru ca, în calitatea sa de administrator al S.C. COMALIMETEX S.A., să aprobe vânzarea către firma denunţătorului a unui spaţiu comercial situat în municipiul Târgu Secuiesc cu suma de 150.000 euro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Braşov „ la data de 21 iunie 2010, Demeter Deneş a primit de la denunţător suma de 190.000 lei, reprezentând o tranşă din banii ceruţi, împrejurare în care a semnat şi ştampilat exemplarele actului notarial prin care s-a perfectat tranzacţia.

În vederea confiscării sumei de bani pretinse şi primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului Demeter Deneş".


Sursa

6 January 2011