Metrorex vrea să înceapă lucrările la staţiile de metrou Laminorul şi Străuleşti, în vederea extinderii reţelei de transport pe Magistrala 4. Astfel, Metrorex a publicat anunţul de intenţie privind organizarea unei proceduri de achiziţie în vederea execuţia structurii de rezistenţă pentru tunele, galerii şi staţiile.

19414-1303820358.jpgMetrorex vrea în cadrul aceluiaşi proiect să realizeze şi lucrările de structură ale depoului de metrou din zona lacului Străuleşti, ale terminalului multimodal pentru autobuze şi microbuze, precum şi ale primului park & ride, unde şoferii îşi vor putea lăsa maşina pentru a lua metroul spre direcţiile dorite.

Durata estimată a contractului este de 24 de luni de la data atribuirii contractului.

Valoarea estimată a contractului este de 375.000.000 lei, iar finanţarea urmează sa fie asigurată din alocaţie de la bugetul de stat.

Magistrala 4 de metrou are în prezent patru staţii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai), iar în luna iulie vor fi puse în funcţiune alte două (Pajura şi Parc Bazilescu).

Reţeua de metrou din Bucureşti are o lungime de 67 de kilometri, patru magistrale şi 49 de staţii. În primăvară, Metrorex a atribuit lucrările pentru construcţia Magistralei 5, care urmează să fie pusă în funcţiune în 2014.


23 June 2011