BBC (British Broadcasting Corp.) a primit o oferta de 200 de milioane de lire sterline (circa 228 milioane de euro) pentru sediul sau central situat in vestul Londrei, conform unor surse apropiate negocierilor, citate de Bloomberg.

21751-bbc_television_centre.jpgPeste 10 oferte de cumparare au fost facute pentru sediul central al marii corporatii britanice. Proprietatea se intinde pe 5,7 hectare, iar scoaterea sa la vanzare face parte din eforturile BBC de a reduce cheltuielile dupa ce o parte din fondurile de finantare au fost inghetate.

„Television Centre" a fost deschisa in 1960 si a fost prima cladire din Marea Britanie conceputa special pentru productia TV.

De vanzarea sediului central se ocupa brokerul londonez Lambert Smith Hampton. Lista scurta a ofertelor va fi anuntata in decembrie, iar numele cumparatorului ar putea fi aflat la finele anului.

La randul sau, purtatorul de cuvant al BBC, Kate Brewer, a confirmat faptul ca au fost primite mai multe oferte de cumparare si ca evaluarea va fi facuta in lunile urmatoare, fara a da mai multe detalii.

Vanzarea face parte dintr-un plan mai larg al BBC de a reduce cheltuielile anuale cu 700 de milioane de lire sterline. Din acest plan mai face parte si concedierea a circa 2.000 din cei 17.000 de angajati precum si renuntarea la emisiunile ne-profitabile.


Sursa

31 October 2011