În acest an, dezvoltatorii Cosmopolis vor investi 22 de milioane de euro în dezvoltarea celui mai mare complex rezidențial din București. Potrivit News.ro, compania a anunțat că urmează să finalizeze achiziția a peste 15 hectare de teren pentru dezvoltarea ansamblului început în urmă cu 12 ani.

43037-cosmopolis.jpg"În plină criză sanitară, Cosmopolis continuă investițiile majore și finalizează achiziția a încă 15,6 hectare de teren situate în imediata proximitate a complexului. Acestea se adaugă unui alt lot de aproximativ 10 hectare achiziționat anul trecut", arată un comunicat al companiei, citat de News.ro.
Pe terenul situat în imediata vecinătate a complexului vor fi construite locuințe, și vor fi amenajate spații verzi, piscine și alte facilități. Dealtfel, procedura de proiectare a planului general pentru această zonă a fost deja demarată.

”Continuăm să investim și ne propunem ca anul acesta să construim încă 500 de apartamente și vile, infrastructura aferentă unui adevărat oraș – și încă șapte piscine. Facilitățile existente, diversitatea tipului de locuințe și faptul că oferim un stil de viață unic au făcut ca cererea de locuințe în Cosmopolis să rămână constantă, chiar și în aceste zile tulburi. Interesul major din partea celor care doresc să își achiziționeze o casă sau un apartament ne-au încurajat să continuăm expansiunea și să achiziționăm această suprafață mare de teren. Toți cei peste 9.000 de oameni care locuiesc acum în Cosmopolis sunt garanția care ne motivează să continuăm spre obiectivul nostru major: construcția de la zero a primului oraș din România de după Revoluție. Doar anul acesta, vom investi peste 22 de milioane de euro in dezvoltarea Cosmopolis”, a precizat Ahmet Buyukhanli, președinte al Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis.

În prezent, în Cosmopolis există două gradinițe, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 27 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, parcuri, o sală de fitness și 4.000 de metri pătrați de spații comerciale (supermarket, cafenele, cofetării, restaurante, pub, fast-food, brutărie, spații de servicii, magazine cu produse tradiționale, clinică veterinară, farmacie și saloane de înfrumusețare).