Locuinţele din Statele Unitele s-au devalorizat cu 2.000 de miliarde de dolari în 2008!!! Aproximativ 11,7 milioane de americani deţin acum case a căror valoare este mai mică decât cea a ipotecii. Veştile sunt de-a dreptul tragice având în vedere că analiştii spun că trendul de depreciere nu s-a încheiat încă.

2008 a adus în SUA o devalorizare de 2.000 miliarde de dolari a locuinţelorAproximativ 11,7 milioane de americani deţin locuinţe cu valori sub cele ale ipotecilor contractate. Potrivit CNN Money, proprietăţile din Statele Unite s-au ieftinit cu 2.000 de miliarde de dolari şi vor continua pe aceeaşi direcţie, deoarece piaţa nu a atins încă nivelul minim. Trendul are totuşi şi părţile lui bune. Analiştii susţin că localităţi care până acum au consemnat deprecieri severe au ajunsă să raporteze scăderi ceva mai temperate. În această situaţie se află oraşele San Francisco şi San Diego.

Devalorizările sunt raportate şi de site-ul zillow.com, care indică o cădere a preţurilor cu 8,4% în primele 9 luni ale anului. Statistic vorbind, piaţa imobiliară din SUA s-a aflat în declin timp de 7 trimestre consecutive, iar şansele sunt foarte mari ca situaţia să devină şi mai încordată şi pe viitor.

Analiştii cred că tot mai mulţi americani nu îşi vor mai putea duce ratele, numărul caselor abandonate va creşte, iar preţurile vor continua să scadă.

16 December 2008