Aceasta este suma maximă acordată de UE pentru astfel de investiţii. O pensiune cu 15 camere generează venituri anuale de 200.000- 350.000 de euro, în timp ce cheltuielile variază între 120.000-230.000 de euro. Astfel, marja de profit este de 30-35%.

200.000 de euro pentru o pensiuneConstrucţia unei pensiuni cu bani europeni face parte din măsura de încurajare a activităţilor turistice .

Puteţi să demaraţi o astfel de investiţie doar dacă vă aflaţi în mediul rural, într-o zonă nedezvoltată din punct de vedere turistic, în caz contrar acordându-se finanţarea exclusiv pentru modernizarea şi extinderea pensiunii.

Obţinerea de fonduri pentru pensiuni este deschisă atât persoanelor fizice autorizate (PFA), cât şi microîntreprinderilor.

De asemenea, sprijinul nerambursabil poate fi solicitat de comune, prin reprezentantul lor legal - primarul, sau de organizaţii nonguvernamentale. Important este ca beneficiarii fondurilor să deţină în proprietate sau concesiune un teren cu o suprafaţă de cel puţin 1.000 de metri pătraţi.

Finanţarea afacerilor nou-înfiinţate

„Dacă sediul social al firmei nu se află pe terenul ce face obiectul investiţiei, atunci se va deschide un punct de lucru acolo", explică Cristian Crăciun, consultant la A&E Audit Financial Consulting. În plus, dacă societatea în cauză a înregistrat deja activitate, este obligatoriu să fi încheiat anul fiscal precedent pe profit.

Dacă firma a fost înfiinţată mai demult, dar nu a desfăşurat deloc activitate, atunci vor trebui depuse declaraţiile de inactivitate, dar nu cu mai mult de trei ani în urmă.

În ceea ce priveşte caracteristicile tehnice, pensiunile agroturistice vor avea maximum opt camere, iar celelalte tipuri de structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare vor avea maximum 15 camere la finalizarea investiţiei.

Recomandat este însă să construiţi structurile la capacitatea maximă permisă, pentru că şansele de a trece mai repede pe profit sunt mai mari. Construcţia poate avea, după caz, bucătărie proprie, sală de mese, cramă sau sală de conferinţă, deşi nu sunt obligatorii.

 

Sursa

5 August 2009