0-1453-news_img_118061_81902.jpg

Conducerea Primariei Târgu Jiu a primit mii de solicitari de locuinte, cererea fiind mai mare de 20 de ori decât oferta autoritatilor.

Cetatenii din Târgu Jiu care au depus cereri pentru a primi o locuinta vor trebui sa astepte ani buni pentru a avea un acoperis deasupra capului. O comparatie între numarul cererilor si numarul locuintelor pe care municipalitatea le poate oferi celor care vor sa se mute în casa noua si, mai ales, îndeplinesc conditiile legale pentru a face acest lucru arata ca la Târgu Jiu se înregistreaza o adevarata criza în acest domeniu. Atât cei de la Primarie, cât si initiativele private nu pot sa acopere cererea foarte mare de apartamente, garsoniere sau case. Cei mai multi spera ca statul sa le acorde un apartament prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). Ritmul în care se ridica blocurile nu le da deloc sperante celor peste 2.000 de aspiranti la un acoperis deasupra capului.

Peste 3.000 de cereri inregistrate

Potrivit lui Ionut Jilaveanu, sef serviciu în cadrul Primariei Târgu Jiu, în toamna vor fi date în folosinta, în zonele Teilor si Debarcader, 100 de garsoniere si apartamente. Numarul total al cererilor pentru locuinte depaseste la Târgu Jiu cifra de 3.000, însa doar 2.000 dintre acestea se încadreaza în conditiile impuse de legislatia care vizeaza acordarea unui spatiu de locuit construit prin ANL: „Cererea este extrem de mare si din 2.600 - 2.700 pentru ANL au ramas eligibile 2.000 de dosare. Noi le-am introdus aproape pe toate pe calculator, dupa care vom trece la verificarea actelor si la verificarile propriu-zise, în teren. Din comisia de verificare a dosarelor fac parte 11 persoane: 6 de la primarie si 5 consilieri locali. Ulterior se va trece la controlul în teren, adica se va vedea la fata locului în ce conditii traieste solicitantul si daca se încadreaza în criteriile prevazute de lege. Exista deja o dispozitie a primarului prin care au fost înfiintate zece comisii de verificare în teren. Vor fi analizate numai cererile depuse pâna la data de 16 iulie, pentru a putea sa finalizam lista cu cei care au dreptul la o locuinta. Altfel, n-o s-o închidem niciodata, pentru ca vin zilnic. Sunt zile în care se primesc si 16-17 cereri. Acestea pot fi depuse desigur în continuare. Deocamdata, sanse au doar 100 din cei 2.000 de solicitanti“, a declarat Ionut Jilaveanu, reprezentant al Primariei Târgu Jiu.

Sursa

1 August 2008