Apartamentele de pe Valea Prahovei, construite între anii 1960 şi 1990, au un preţ mediu de 1.314 euro metrul pătrat. Cele mai scumpe apartamente se găsesc în Predeal, iar cele mai ieftine în Poiana Câmpina.

1.500 de euro metrul pătrat de garsonieră veche în PredealCele mai scumpe apartamente din zona montană, dintre localităţile Câmpina şi Braşov, se regăsesc în staţiunea turistică Predeal. Cine vrea să cumpere în această localitate un apartament de două camere trebuie să scoată din buzunar 1.590 de euro pentru un metru pătrat construit de locuinţă, arată un studiu al agenţiei imobiliare Mervani, făcut pe ofertele proprii.

 Garsonierele din Predeal sunt un pic mai ieftine, au un preţ de 1.542 de euro metrul pătrat, în timp ce preţul mediu al garsonierelor la munte este de 1.476 de euro metrul pătrat.

Preţul mediu al garsonierelor este mai mare decât cel al apartamentelor de două camere, cu aproximativ 150 de euro la metrul pătrat, întrucât acestea sunt mai căutate datorită preţului de vânzare mai mic.

Sursa

4 August 2009