Există un om în România ale cărui conturi se umplu lunar cu 1,5 milioane euro. Sunt bani încasaţi din chirii, iar proprietarul lor este omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Cei care îl plătesc, sunt proprietarii spaţiilor comerciale din Băneasa Shopping City. Ce face Popoviciu cu banii încasaţi, aflaţi în materialul de mai jos. 

22894-baneasa-shopping-city3.jpgProprietarii a 200 de spaţii comerciale virează lunar în conturile omului de afaceri Gabriel Popoviciu un total de 1,5 milioane euro. Sunt bani care ar da peste cap simţurile unui om normal, dar pentru Popoviciu nu înseamnă altceva decât coşul lunar de cheltuieli, la fel cum are fiecare dintre noi. Astfel, Popoviciu trebuie în primul rând să îşi plătească toate creditele, iar sumele despre care vorbim aici sunt la fel de spectaculoase ca şi încasările.

Cea mai mare chirie lunară este de 100.000 euro, pentru un singur grup

Spre exemplu, încasările din chiriile Băneasa Shopping City sunt puse drept garanţie, printre altele, pentru un credit de aproape 125 milioane euro, acordat în 2006 pe cinci ani şi rescadenţat până în 2016. Cele 200 de contracte de închiriere puse în garanţie de Băneasa Developments pentru acest credit cuprind o suprafaţă totală de peste 38.000 mp, ceea ce echivalează cu o chirie medie lunarăde circa 39 euro/mp.

  • Cele mai mari chirii sunt plătite de grupul Inditex (Zara, Zara Home, Bershka, Massimo Dutti, Pull&Bear, Stradivarius şi Oysho), care achită lunat peste 100.000 euro
  • Urmat de grupul Marinopoulus (Starbucks, Gap, Marks&Spencer, Sephora, etc), cu o chirie lunară cumulată de 80.000 euro
  • Peek &Cloppenburg, care are cel mai mare magazin (4.110 metri) şi plăteşte lunar 50.000 euro
  • Elmec (Nike, Converse, Collective, Folli Follie, Calvin Klein), cu chirie cumulată de 40.000 euro/lună

CITEŞTE ŞI: Centrul Vechi pierde titlul de cel mai important pol comercial din Bucureşti. Află de ce l-a detronat zona Unirea.


9 January 2012