Te-ai săturat să-ţi decidă alţii soarta? Ia atitudine! Niciodată nu este prea târziu să îndrepţi lucrurile. Simţi că sistemul este împotriva ta? Simţi că legile te oprimă în loc să te protejeze? E momentul să pui punctul pe I.

Aştepţi clipa aceasta de 20 de ani. Eşti pregătit să îţi asumi responsabilităţi? Ştii foarte bine care sunt riscurile la care te expui. Ştii şi că nimic nu e imposbil, iar marile victorii nu sunt uşor de obţinut. Acesta este momentul tău! Ai ocazia să schimbi legile care reglementează activitatea imobiliară din România.

Tu ce părere ai despre Ordonanţa de urgenţă privind protecţia consumatorilor de servicii de intermediere imobiliară? Unii o condamnă:

Lucian: (vizitator IMOPEDIA.ro)

"Domnilor reprezentanti ANPC puteti sa ne furnizati urmatoarele informatii foarte relevante: cate plangeri au fost facute impotriva agentiilor imobiliare? cate si cate agentii au fost amendate din cauza acestora si nu ca odata ajunsi acolo nu ati avut motive si i-ati amendat ca nu aveau afisul cu Fumatu Interzis sau lipsea orarul la intrare. Personal am fost vizitat de 2 de ANPC la reclamatia prin TELEFON a unor clienti care au fost nemultumiti: primul ca nu am vrut sa-i anulez contractul de vizionare, el motivand ca nu cumpara proprietatea eu explicandui ca in acest caz nu-mi datoreaza nimic, iar celalalt ca iam pierdut timpul deoarece agentul meu nu a vrut sa-i prezinte imobilul in urma refuzului acestuia de a semna contractul de vizionare desi fusese anuntat de continutul acestuia si a faptului ca va trebui incheiat inaintea vizionarii. Ambele vizite ale dvs. sau incheiat fara sa primesc nici macar o mustrare. Deci in cazul meu 100% acuzatii nefondate, respectivii doar mi-au aratat ei mie ce pot :-)). Daca o sa dati o lege care o sa poata fi interpretata in 10 mii de feluri, care o sa lase loc de speculatii, care o sa permita tuturor ciudatilor sa faca o plangere doar asa ca sa se afle in treaba o sa va umpleti rafturile cu maculatura fara sa dati macar o amenda prin care sa justificati taierea copacilor pt. fabricarea hartiei respective. Incercati sa puneti la punct o lege buna care sa protejeze interesele ambelor parti, sa diminueze tensiunile dintre aceste, sa poata fi inteleasa de toti indiferent de pregatire, si mai ales sa nu faca ca pana acum jocurile unora care sau gandit ca daca lovesc in agentiile mai mici or sa ia toti clientii care brusc vor trebui sa lucreze doar cu ei."

Vilcenzio Ignat: (vizitator IMOPEDIA.ro)

"Este o ordonanta incorecta, la fel ca multele legi care apar din te miri ce pretexte. Nu inteleg de ce un client rau-intentionat (a se citi excroc) trebuie sa fie exonerat de plata unor penalitati care, de fapt, nu au decat rolul de a descuraja inselaciunea? Acesta este rolul amenzilor care se aplica fara atatea comentarii in atat de multe situatii. Stiti care va fi noua optica a clientilor? De ce sa platesc un comision agentiei acum, daca il pot plati, la acelasi cuantum peste 2-3 ani, dupa ce agentia epuizeaza toate tehnicile legale de recuperare? Ca sa nu mai vorbesc de imaginatia unor clienti si tertipurile folosite pentru a ocoli si in prezent plata respectivului comision. Nu-l cunosc pe cel care a initiat aceasta odonanta, dar va asigur ca, aparand interesele excrocilor, este chiar el un derbedeu. Restul articolelor din ordonanta nu ma intereseaza atata timp cat noile informatii cerute in legatura cu proprietatile imobiliare propuse spre tranzactionare pot fi obtinute din surse publice. Chiar contra-cost."

Eşti de acord cu ei? Dacă da, cum s-a ajuns aici? Ştii dacă iniţiatorii acestui act normativ au consultat specialişti în domeniul imobiliar? Sau ai ales să nu te implici în procesul de creare a legilor care te privesc în mod direct?

E timpul să-ţi schimbi atitudinea. E timpul să faci ceva ca să-ţi fie mai bine. Nu e suficient să te plângi şi să dai vina pe cei aflaţi în funcţii de conducere. Schimbarea vine de jos. De la oameni ca tine şi ca noi. Nu rezolvi nimic dacă ţii capul în pământ şi te mulţumeşti cu puţin. Trebuie să ştii că nu eşti cu nimic mai prejos decât alţii, fie că sunt patroni sau directori. Pentru că dacă tu nu ai fi muncit cel puţin opt ore pe zi şi nu ţi-ai fi cunoscut meseria, ei nu ar fi ajuns acolo. Dacă tu nu te apreciezi la adevărata ta valoare, nu aştepta ca alţii să-ţi acorde importanţa pe care o meriţi. Ai încredere în tine! Poţi face tot ceea ce îţi propui pentru că eşti foarte bun în meseria pe care ţi-ai ales-o. Dacă ai reuşit să devii cineva într-un domeniu pentru care nu existau cărţi sau facultăţi care să te pregătească, înseamnă că poţi începe să iei decizii pentru breasla căreia i-ai dedicat atâţia ani din viaţă.

Un om implicat este un om important. Fie că vorbim despre politică sau despre imobiliare. Fă-ţi timp pentru legile care te privesc! Asumă-ţi riscuri şi ia decizii în cunoştinţă de cauză. Ştii cum se spune: norocul şi-l face omul cu mâna lui. Inscrie-te ACUM !



30 March 2010