Premierul Emil Boc a declarat ieri că pånă acum 12 bănci au intrat în programul „Prima Casă" de construire a locuinţelor de la zero, iar preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Aurel Şaramet, a precizat că există deja în lucru cu o bancă două dosare.

„În privinţa programului «Prima Casă 2», varianta B, a construcţiei de la zero, m-am informat astăzi - şi domnul preşedinte Şaramet poate să confirme - că 12 bănci au semnat deja convenţiile cu Fondul pentru a putea da credit de 70.000 de euro sau 75.000 de euro cu garanţia statului pentru construcţia de la zero", a declarat premierul Boc, după o întålnire cu reprezentanţii Fondului.
„De aici înainte, şi eu mă duc pe firul apei.

Deci, din partea statului, practic am făcut tot ce ne cerea legea. Convenţiile au fost semnate. Acum aş vrea ca şi băncile să răspundă prompt la acest program de finanţare a construcţiei locuinţelor de la zero, iar cele 12 bănci care au semnat sper să îşi mediatizeze cåt mai repede cu putinţă şi să-şi pună la dispoziţie condiţiile tehnice pentru ca oamenii să poată accesa acest program", a mai spus primul-ministru.

 


Sursa

23 July 2010