În luna aprilie, autorităţile locale din sectorul 3 al Bucureştiului au reluat lucrările de trasare şi retrasare a parcărilor de reşedinţă din cadrul programului de amenajare a parcărilor.

sursa foto:zf.roPotrivit unui comunicat al primăriei sectorului 3, din aprilie până acum au fost marcate 1200 de locuri de parcare, pe străzile Tina Petre, Murgeni, Nicolae Sebe, Căluşarilor, Becaţiei, Barajul Bicaz, Barajul Bistriţa, Barajul Cucuteni, Barajul Dunării etc. Pentru obţinerea unui loc în parcajele de reşedinţă sunt necesare următoarele acte: cerere tip, certificatul de înmatriculare al autoturismului în original şi copie şi cartea de identitate a solicitantului, în original şi copie.

Din 2004 până în prezent, primăria sectorului 3 a amenajat aproximativ 100.000 de
locuri de parcare de reşedinţă, la care se adaugă circa 10.000 de locuri de parcare de utilitate publică.

30 de camere supraveghează bulevardele din sectorul 3

Tot in sectorul 3 , autorităţile şi-au asumat rolul de Big Brother pentru a oferi locuitorilor din această zonă un trai mai liniştit. Mai exact, aici funcţionează în prezent 30 de camere video de supraveghere, amplasate pe terasele blocurilor din principalele intersecţii sau pe stâlpii de iluminat de pe marile bulevarde.

Asigurarea liniştii şi ordinii publice, a unui trafic rutier civilizat, monitorizarea unor aspecte legate de comerţul stradal şi sancţionarea celor care aruncă sau depozitează gunoi pe stradă sunt principalele scopuri pentru care autorităţile au recurs la un sistem de monitorizare video.

Iar efectele nu au întârziat să apară. Datorită monitorizării care este realizată permanent la sediul Primăriei Sectorului 3 de către Poliţia Comunitară Sector 3 şi de către Brigada de Poliţie Rutieră, de la 1 ianuarie până în prezent, au fost depistate mai multe nereguli. Astfel, camerele de luat vederi instalate în zonele metrou Dristor1, Piaţa Traian I, str. Pătului, Piaţa Râmnicu Sărat, Piaţa Matei Ambrozie, str. Baba Novac-str. Câmpia Libertăţii, şos. Mihai Bravu au surprins 410 cazuri în care era practicat comerţul stradal neautorizat. De asemenea, au fost identificate 19 situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar 340 de autoturisme parcare neregulamentar pe carosabil au fost ridicate. În plus, camerele de supraveghere au filmat câteva accidente, şi, cu ajutorul acestor imagini, Poliţia Rutieră a putut stabili vinovăţia celor implicaţi.

Camerele de luat vederi au alertat autorităţile şi în privinţa unor semafoare defecte, a unor ambuteiaje, dar şi a unor avarii la reţelele de apă şi canalizare.

 



24 June 2010