În ultimele două luni, Serviciul Inspecţie Control Construcţii din cadrul primăriei sectorului 4 a intensificat controalele şi a dat amenzi de 36.000 lei proprietarilor care au executat lucrări de construire fără autorizaţiile necesare sau fară respectarea acestora.

sursa foto:http://www.project-management-romania.roSancţiunile au fost aplicate pentru lucrări de împrejmuire a terenurilor, dezafectarea pereţilor despărţitori, realizarea unor extinderi ale construcţiilor existente, toate aceste tipuri de lucrări fiind realizate fără autorizaţia de construire şi avizele necesare, în zone precum: Metalurgiei, Străduinţei, Dimitrie Cantemir, Lânăriei, Nucetului, Splaiul Unirii, Giurgiului, Trei Brazi, Olteniţei, Almaşul Mare.

Cea mai mare sancţiune aplicată a fost de 10.000 de lei, pentru realizarea lucrărilor de modificări interioare, prin care a fost distrus unul dintre pereţii de rezistenţă.

"Reamintesc tuturor cetăţenilor care intenţionează să realizeze haotic lucrări de construcţie, fără să respecte legislaţia în vigoare, că nu vom tolera abateri de la normele legale. Indisciplina în construcţii va fi drastic sancţionată. Nu putem permite să fie pusă în pericol siguranţa lor şi chiar a vecinilor, din cauza executării unor lucrări care afectează structura de rezistenţă a imobilelor, doar de dragul îmbunătăţirii design- ului interior" a declarat Cristian Popescu - Piedone, Primarul Sectorului 4.

La rândul lor, inspectorii Serviciului Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari din cadrul primăriei sectorului 4 au controlat 164 de asociaţii de proprietari, pentru a verifica modul în care sunt întocmite documentele interne. În acest scop, inspectorii au participat şi la şedinţele generale convocate în cadrul asociaţiilor de proprietari.

Pentru neregulile descoperite, inspectorii primăriei sectorului 4 au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.000 lei.

 




23 July 2010