Rezidential de vanzare in Vatra Luminoasa Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential de vanzare in Vatra Luminoasa Bucuresti? Vanzari rezidential in Vatra Luminoasa Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential de vanzare in Vatra Luminoasa Bucuresti . Vezi si in Iancului - Vatra Luminoasa Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Localizare

Cartierul Vatra Luminoasă este situat în sectorul 2 al Capitalei, în partea de est a Municipiului Bucureşti. Cartierul este aşezat de o parte şi de alta a străzii Vatra Luminoasă, fiind delimitat la nord de Şoseaua Iancului, la sud de strada Maior Coravu, la vest de Şoseaua Mihai Bravu şi la est de Bulevardul Pierre de Coubertin.

Istoric

Cartierul Vatra Luminoasă este considerat unul rezidenţial, construit în perioada interbelică. Cartierul era format la vremea respectivă din vile micuţe, destinate clasei medii şi funcţionarilor publici, angajaţi ai Ministerului Muncii. Apartamentele au fost concentrate în blocuri cu înălţimi şi lungimi variabile, construite conform modelelor de urbanism tip stalinist, funcţionalist, linear sau în mari ansambluri rezidenţiale.

Criza de locuinţe şi dorinţa de a construi locuinţe pentru cât mai mulţi oameni,a impus după 1953 principiul construcţiei apartamentelor pluri-familiale. Ideea era ca un apartament cu 2-3 camere să fie locuit temporar de mai multe familii, până la realizarea de noi locuinţe pentru familiile "suplimentare". Acest experiment, realizat în cadrul ansamblului de blocuri Vatra Luminoasă, în care camerele diferitelor familii erau dispuse în extremităţile apartamentului s-a dovedit a fi o soluţie lipsită de confort şi de intimitate. Acest model de locuinţe a fost repede abandonat, iar din 1960-1970 au început să fie construite blocuri cu 8-10 etaje.

Administraţie si economie

În cartierul Vatra Luminoasă există, la ora actuală, şi blocuri dar şi case. Locuitorii din zonă beneficiază de toate utilităţile necesare: apă, canalizare, gaze, telefon, internet. De asemenea, aici există câteva grădiniţe şi şcoli generale, piaţa agro-alimentară Vatra Luminoasă, plus o mulţime de chioşcuri unde găseşti aproape orice.

În acest cartier se află şi Stadionul Naţional „Lia Manoliu", care a fost demolat anul acesta în proporţie de 90%, pentru a face loc unei arene moderne de 55.000 de locuri. Noua construcţie urmează să fie gata la jumătatea anului 2010.

În cartierul Vatra Luminoasă a fost inaugurată în anul 2001 prima bibliotecă publică pentru nevăzători din Romînia, ca filială a Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti.

Transportul din cartierul Vatra Luminoasă spre alte zone ale Municipiului Bucureşti este asigurat de reţeaua RATB, dar şi de reţeaua Metrorex, deoarece staţia de metrou Iancului este situată în apropiere.