Apartamente, terenuri de vanzare in 13 Septembrie Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Apartamente, terenuri de vanzare in 13 Septembrie Bucuresti? Vanzari apartamente, terenuri in 13 Septembrie Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Apartamente, terenuri de vanzare in 13 Septembrie Bucuresti . Vezi si in Palatul Parlamentului - Parcul Carol Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Localizare

13 septembrie este un cartier situat în sectorul 5 al Bucureştiului, în partea de sud, aproape de centrul Capitalei. Zona 13 septembrie este delimitată la est de Bdul Libertăţii, la vest de Drumul Sării, la nord de Palatul Parlamentului şi Piaţa Răzoare, iar la sud de Piaţa Chirigiu.

Istoric

Numele cartierului vine de la cea mai importantă stradă din zonă: Calea 13 septembrie, numită astfel pentru că, pe13 septembrie 1848, pompierii români conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu s-au luptat pe dealul Spirii, situat la acea vreme în apropierea Bucureştiului, cu trupele otomane conduse de Kerim Paşa. Turcii veniseră să înăbuşe Revoluţia de la 1848 din Ţara Românească. În mod surprinzător, românii au reuşit să respingă atacul, iar ziua de 13 septembrie a devenit Ziua Pompierilor.

Administraţie şi economie

În cartierul 13 septembrie, care este considerat ca fiind una dintre zonele „bune" ale Capitalei predomină blocurile, dar sunt şi case. Printre cele mai importante instituţii din cartier se numără Casa Poporului şi Spitalul Panduri.

Tot aici este şi Hotelul Marriott, unul dintre cele mai luxoase din Bucureşti. În cartierul 13 septembrie se poate ajunge uşor din orice zonă a Bucureştiului, însă doar cu ajutorul transportului de suprafaţă (autobuze, troleibuze, tramvaie, metrou uşor).

Apartamentele din cartierul 13 septembrie sunt printre cele mai noi din Bucureşti, fiind construite la sfârşitul anilor 80. Atunci a fost remodelat centrul Bucureştiului pentru realizarea unui nou centru civic. Blocurile cu 8 sau 10 etaje ridicate de-a lungul marilor bulevarde din zonă, inclusiv 13 septembrie, au apartamente foarte spaţioase, cu 2 sau 3 camere.

Multe dintre aceste locuinţe au fost terminate după 1990 şi au fost recompartimentate şi utilate de către proprietari conform propriilor aspiraţii.