Apartamente de vanzare in Tei Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Apartamente de vanzare in Tei Bucuresti? Vanzari apartamente in Tei Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Apartamente de vanzare in Tei Bucuresti . Vezi si in Lacul Tei Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Cat costa un apartament in Tei, Bucuresti?

Pretul unui apartament in Tei, Bucuresti costa in medie 257.000 Euro.

La ce sa fii atent cand cumperi un apartament intr-un ansamblu rezidential nou in Bucuresti?

Inainte de a cumpara un imobil nou intr-un ansamblu rezidential fii atent la: certificat de urbanism, autorizatie de constructie, cartea tehnica a imobilului, clauzele din contractul de vanzare-cumparare, termenul de finalizare, istoricul dezvoltatorului, accesibilitatea si facilitatile din proiect, materialele folosite, schita imobilului, orientarea apartamentului, zona in care este amplasat proiectul.

Care sunt actele care imi trebuiesc la cumpararea unui apartament?

Actele care trebuiesc pentru cumpararea unui apartament sunt: acte identitate vanzatori, acte proprietate bun imobil, documentatia cadastrala si incheierea de intabulare, certificat fiscal al imobilului din care sa reiasa ca este cu taxele la zi, in cazul apartamentelor aveti nevoie si de adeverința eliberata de asociația de proprietari din care sa reiasa situatia datoriilor fata de asocietie + ultima chitanta privind plata la zi a utilităților aferente imobilului.

LOCALIZARE

Cartierul Tei este situat în estul capitalei, pe teritoriul administrativ al sectorului 2 şi are o suprafaţă 138 ha pe care se găsesc 36 de străzi, totalizând o lungime de circa 12 km. Acesta începe din spatele fostei fabrici de cărămidă Tonola (actualul parc al Circului) şi este cuprins între bd. Lacul Tei (sud-est), str. Barbu Văcărescu (nord-vest) şi Lacul Tei (nord-est).

ISTORIC

Tei reprezintă o zonă populată din cele mai vechi timpuri, având în vedere imediata vecinătate a râului Colentina. Astel, săpăturile din cartier atestă urmele unor aşezări, despre care se presupune că ar fi din epoca bronzului. Nu în ultimul rând au fost descoperite în acestă zonă şi câteva locuinţe dacice şi chiar daco-romane. Amenajarea parcului 8 Mai din prima jumătate a secolului al XX-lea, pe un teritoriu ocupat de mulţi tei a făcut ca denumirea zonei şi a lacului din vecinătate să se numească Tei. Cartierul s-a dezvoltat datorită parcelării întregii zone şi ocupării ei cu construcţii mici, toate aflate lângă o regiune industrială, caracterizată în principal de gropi de împrumut pentru fabrici de cărămidă.

Anterior anului 1911, zona Tei se întindea pe un teritoriu mai mare decât cel pe care îl ştim acum. Atunci includea şi o mare parte din ceea ce astăzi cunoaştem drept cartierul Colentina. În acea vreme, o mare parte dintre străzile din zonă purtau diminutivul de „tei" ataşat la denumire (de exemplu: Sfântul Nicolae Tei, Ghica Tei etc.). Anul 1990 a găsit o mare parte din această zonă dezafectată sau cu gropile de fundaţii abia săpate. Aceste loturi au fost retrocedate vechilor proprietari şi au fost scoase la vânzare pe piaţa imobiliară. În prezent, ele sunt locurile unde sunt realizate numeroase construcţii, mai ales cu destinaţia de locuinţă. Pe terenurile care până în 1950 erau ocupate de gropile fabricilor de cărămidă şi care au fost retrocedate în cea mai mare parte, au fost sau sunt construite spaţii comerciale mari.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Cu toate că Teiul are o întindere destul de mare, nu beneficiază decât de o şcoală, un liceu şi o grădiniţă de stat. Aceste funcţiuni sunt completate de unităţile similare din cartierele învecinate.

Totodată, această regiune dispunde şi de un centru universitar al Facultăţii de Construcţii care se se gaseşte la circa 20 de minute distanţă de centrul Bucureştiului, având acces prin zona de nord, fie prin bd. Barbu Văcărescu, fie prin str. Petricani. Cartierul beneficiază de toate utilităţile, fiind străbătut de mijloace de transport în comun (autobuz, tramvai, troleibuz) care fac o bună legătură cu celelate cartiere, iar apropierea de centru este un avantaj major în condiţiile supraaglomerării capitalei. Centrele comerciale din zonă sunt Billa, Kaufland, iar foarte aproape se află magazinul Bucur Obor şi Piaţa Obor. De asemenea, Teiul are două parcuri mari şi destul de bine amenajate - Parcul Circului şi Tei, însă cel mai important spaţiu verde şi de agrement al zonei este Lacul Tei.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Estia Residence, Tei Lake Residence, Emerald Residences, Waterfront, Laguna Residence, Central Park.