• Grupul TeraPlast este cel mai mare producător român de materiale de construcții
  • Cu o istorie începută la Bistrița acum peste 12 decenii, Grupul TeraPlast își desfășoară activitatea de producție în 5 locații – 4 în țară și una în Serbia. Cele 11 fabrici însumează o suprafață totală de peste 75.000 mp, iar grupul investește constant atât în dezvoltarea capacităților de producție, cât și în spații de depozitare sigure și eficiente din punct de vedere al distribuției
  • Producătorul de materiale de construcții a raportat pentru trimestrul I al acestui an afaceri de 208,9 mil. lei, înregistrând astfel o creștere de 20% față de perioada similară a anului trecut și un profit net de 6,1 mil. Lei, în creștere cu 85% față de trimestrul I din 2019.
  • Mega Distribution Center are 25 de ani de experiență ca dezvoltator de spații logistice în România, cu un portofoliu existent de peste 90.000 mp

 București,  4 mai 2020 - Dunwell, cea mai mare agenție de consultanță imobiliară specializată în sectorul industrial, a intermediat tranzacția prin care compania românească TeraPlast, cea mai mare a Grupului TeraPlast, va ocupa o suprafață de 5.000 mp (1.500 mp de depozit și 3.500 de platformă exterioară) în depozitul Mega Distribution Center, din Chiajna. Relocarea din zona de nord în spațiul nou închiriat are rolul de eficientizare a activității de distribuție a companiei.

 „Deși mediul de business trece prin momente dificile, nu trebuie să ne pierdem din vedere obiectivele. Fabricile Grupului TeraPlast sunt operaționale și focusul nostru este continuarea producției. Avem zece scenarii de acțiune cu scopul de a nu ne opri activitatea și de a ieși din criza actuală la fel de solizi. Rămânem încrezători în forțele proprii, ne protejăm business-ul și angajații în condițiile actuale și comunicăm constant cu partenerii noștri pentru a identifica împreună cele mai bune soluții.

Am decis să ne extindem spațiul de depozitare din București, pentru o distribuție optimă către partea de sud și sud-est a țării, dar și către piața externă. Suntem la prima tranzacție intermediată de către echipa Dunwell și ne declarăm mulțumiți de modul susținut și individualizat prin care și-au oferit consultanța”, declară Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

„Sectorul industrial funcționează foarte bine în perioada aceasta, datorită unor companii precum TeraPlast, care, cu măsuri sporite de protecție, își continuă activitatea. Ne-am bucurat să fim alegerea în materie de consultanță de depozitare pentru cel mai mare producător român de materiale de construcții”, declară Alexandru Ion, Broker Dunwell, care a intermediat tranzacția.

Suprafața închiriată face parte din portofoliul Mega Distribution Center, dezvoltator ce deține peste 90.000 mp pe centura capitalei, dar și pe autostrada A1. Dintre aceștia, 10.000 mp de suprafață sunt cu temperatură de congelare (-24 de grade) și 10.000 mp fresh (2-4 grade).

Potrivit Dunwell, în topul celor active companii în perioada aceasta se află cele din FMCG, retail online, farma și nu în ultimul rând, cele de construcții.

***

Despre Dunwell

Dunwell (), singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up pro activ, înființat în 2017, în București. Scopul agenției este de a intermedia în mod eficient și personalizat tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte de tip brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiționali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de proprietăți, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare (retail sau rezidențial). Din echipa executivă a Dunwell fac parte Marian Orzu, unul dintre cei mai experimentați specialiști ai pieței de industrial, cu peste 15 ani de activitate în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 8 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea, cu aproape 17 ani de experiență în piața imobiliară din România.

 

*** 

Contact presă:

Cristina Toader

e: [email protected]

t: +40 726 186 462

4 May 2020