Vilele vechi cu arhitectură deosebită au atras dintotdeauna atenţia investitorilor cu ştaif. Majoritatea construcţiilor de acest tip nu au dotările vilelor moderne de astăzi, dar cu toate acestea proprietăţile ridicate în secolul XIX, spre exemplu, au căutare, numărul amatorilor de reşedinte cu personalitate şi stil este destul de mare. De aceea astăzi vă prezentăm o vilă tip castel cu influenţe de pe Valea Rinului situată în zona Moşilor.

15719-castel.jpg„Terenul are o suprafaţă de 633 mp. Imobilul are o suprafaţă construită de 450 mp şi 380 mp utili. Are în total 13 camere" explică Ştefan Niţă, general manager Luxury International.

Construcţia vilei a început în 1880. S-a lucrat la ea zece ani de zile cu mare atenţie la fiecare detaliu. Investiţia era mare, la fel şi pretenţiile proprietarului.

„Este construită de un bancher din acele timpuri, mai târziu a fost vândut" povesteşte Ştefan Niţă, general manager Luxury International.

Anii au trecut peste construcţie dar cu toate acestea, astăzi la aproape 125 de ani de la inaugurare proprietatea şi-a păstrat prestanţa şi farmecul de atunci. Iar cu o renovare completă cu siguranţă şi-ar recăpăta şi strălucirea.

„Necesită o renovare completă. Putem estima un buget? Nu s-a făcut nicio expertiză în acest sens, dar cred că ar ajunge undeva în jur de 500.000 euro. Există oameni interesaţi de achiziţia ei? Ce şanse are să fie vândută în această perioadă de criză? La preţul cerut de 1,6 milioane euro se va vinde după părerea mea, în maximum două luni de zile. Există cumpărători interesaţi? Sunt. Am trei contacte din străinătate şi patru din ţară" susţine Ştefan Niţă, general manager Luxury International.

Vânzarea unei proprietăţi de genul acesta nu se face cu una cu două. E nevoie de timp, de tact, şi totodată de bani investiţi în promovarea ei. O vilă de 1,6 milioane euro are nevoie de vizibilitate pentru a fi vândută.

Necesită o reprezentare exclusivă o astfel de clădire? Da necesită. Clădirile de genul acesta le lucrăm în reprezentare exclusivă pentru a ne ocupa strict de ele. Cât de greu se vinde o astfel de proprietate? Nu se vinde greu, dacă găseşti clientul potrivit" afirmă Ştefan Niţă, general manager Luxury International.

 

20 December 2010