Aproape jumătate din plafonul Prima Casă 3, cel mai mic din istoria programului, a fost deja consumat. Sunt bănci care au vândut mai bine decât altele, bănci care au epuizat banii alocaţi şi altele care încă mai au acest produs disponibil. IMOPEDIA.ro a făcut o analiză a instituţiilor financiare care finanţează prin Prima Casă şi vă spune câţi bani a cheltuit fiecare.

Credit Prima CasaBCR - pe ultima sută de metri

La începutul lunii martie, BCR anunţa că mai are aproximativ 30 milioane euro de cheltuit prin programul Prima Casă. Asta înseamnă că banca mai poate finanţa în jur de 730 de clienți. Plafonul total pe care banca l-a avut a fost de 64 milioane euro, cel mai mare de pe piaţa bancară din România. Oficialii băncii estimează că la încheierea acestei etape vor fi acordat 15.000 de credite cu o medie de 40.000 euro fiecare.

BRD - a epuizat plafonul

BRD a cheltuit cele 32 milioane euro alocate pentru programul Prima Casă. Şi în acest caz, valoarea medie a unui credit este de 40.000 de euro.

Raiffeisen Bank - a epuizat plafonul

Raiffeisen Bank a avut un plafon de - 25 milioane euro, pe care l-a epuizat la mijlocul lunii martie.

Banca Românească - numărul de dosare depuse depăşeşte plafonul

Banca Românească are în jur de 500 de dosare în diferite stadii de analiză. În momentul în care acestea se vor finaliza, banca va epuiza banii alocaţi.

Banca Românească a obţinut în cadrul Programului Primă Casă 3 un plafon de 21 milioane euro, care la modul teoretic este epuizat, în sensul că avem în lucru un număr de dosare care, dacă ar fi aprobate în totalitate, ar depăşi valoarea plafonului rămas cu circa 20%. Practic, plafonul încă neutilizat este de circa 16.250.000 euro, dar volumul de aplicaţii în lucru este de aproximativ 20 milioane euro" ne-au declarat oficialii băncii.

Millennium Bank - a consumat jumătate din plafon

Millennium Bank are un plafon alocat de 6.5 milioane euro şi 133 dosare în analiză. Creditele acordate clienţilor Prima Casă au consumat deja jumătate din suma totală primită de bancă.

Creditele Prima Casă acordate de bancă până la jumătatea lunii martie 2011 sunt în valoare de aproape 3 milioane euro. În condițiile în care cererea de credite Prima Casa se menține la nivelul actual, plafonul va fi epuizat în scurt timp", au declarat pentru imopedia.ro oficialii băncii.

Banca Transilvania - a epuizat plafonul

Plafonul Banca Transilvania a fost de 6 milioane euro. Banca nu mai primeşte solicitări, dar analizează încă cele 215 dosare primite de la clienţi. Numărul acestora este suficient pentru a declara plafonul epuizat.

CEC Bank - a epuizat plafonul

Plafonul total CEC Bank a fost de 6 milioane euro şi a fost epuizat în 21 martie. Plafonul maxim pe care banca l-a acordat până acum unui beneficiar al Programului Prima Casă 3 este de 57.000 euro, sau echivalent lei.

În prezent, CEC Bank analizează lansarea unei oferte proprii similare în ceea ce priveşte condiţiile de acordare. Noul produs va fi disponibil în perioada imediat următoare", au declarat pentru imopedia.ro reprezentanţii băncii.

Bancpost - a ajuns la ultimul milion de euro

Din cele 4,2 milioane euro pe care Banc Post le-a primit pentru rima Casă 3, a mai rămas un milion de euro. Reprezentanţii băncii estimează că această sumă poate fi suficientă pentru încă o lună. Banca are în prezent în lucru 250 de dosare de credit.

Unicredit Ţiriac - analizează ultimele dosare

Plafonul total alocat băncii este de 2 milioane euro.

Nu am epuizat încă plafonul (ne referim la creditele trase efectiv), aşa că am prefera să dăm detalii atunci când se va întâmpla acest lucru" spun oficialii Unicredit Ţiriac.

Emporiki Bank - a epuizat plafonul din primele zile

Emporiki Bank a primit un plafon de 2.5 milioane euro, care a fost epuizat încă din primele zile de la alocare. Banca a creditat, prin programul Prima Casă, în jur de 250 de clienţi.

OTP Bank - a epuizat plafonul

Plafonul OTP Bank a fost de 2 milioane euro. Banca nu mai acordă niciun credit prin programul garantat de stat.

Garanti Bank - a epuizat plafonul

Garanti Bank a primit, pentru a finanţa achiziţia de locuinţe prin programul Prima Casă, aproximativ 1 milion euro.

Credit Europe Bank - încă primeşte dosare

Pentru programul Prima Casă, Credit Europe Bank mai dispune de un plafon de 1,5 milioane euro. În acest moment există un număr de aproximativ 25 de dosare în curs de definitivare.

„Este dificil de estimat momentul în care plafonul atribuit băncii va fi stins, având în vedere atât condiţiile pieţei cât şi complexitatea traseului pe care îl urmează dosarul de credit în acest caz. Momentan, credit Europe Bank poate în continuare acorda finanţare celor interesaţi de achiziţia unei locuinţe prin intermediul programului Prima Casă", ne informează reprezentanţii Credit Europe Bank.

Bank Leumi - a epuizat plafonul

Bank Leumi a avut un plafon de 1 milion euro, pe care l-a epuizat deja.

Volksbank - neagă că ar fi primit fonduri pentru Prima Casă

Volksbank a primit unul dintre cele mai mici plafoane pentru creditul Prima Casă 3: 100.000 euro. Cu această sumă ar fi putut să finanţeze două locuinţe de valoare medie. Întrebaţi de imopedia.ro dacă au epuizat plafonul, oficialii băncii au răspuns că Volksbank nu a avut în oferta sa Prima Casă.

Sanpaolo Bank - mai are un sfert din plafonul alocat

Plafonul acordat în cadrul pro¬gramului guvernamental, de 4 milioane euro, este pe cale de a fi epuizat. Potrivit reprezentanţilor băncii, 75% din sumă a fost deja consumată, luând în calcul atât dosarele aprobate precum şi cele care sunt în lucru.


29 March 2011