Elena Udrea a anunţat încă 1.500 de locuinţe ANL care urmează să fie livrate anul viitor. De asemenea, există planuri pentru încă 2.500 de locuinţe. Udrea este mulţumită de aceste cifre, dar este de părere că lucrurile ar putea să meargă mult mai bine, dacă s-ar apela la parteneriatele public-private.

22630-dscn6072.jpgInvestiţia pentru cele 4.000 de locuinţe ANL care urmează să fie livrate în anii următori se ridică la 25 milioane euro. Aceste construcţii sunt pe lista celor mai aşteptate proiecte din partea statului.

Dintre programele care contează şi sunt aşteptate în 2012 sunt cele adresate locuinţelor ANL pentru tineri. Avem 110 milioane lei cu care vom termina 1.500 de obiective şi vom continua construcţia a 2.500 de locuinţe începute, dar care nu se vor termina în 2012", a afirmat Elena Udrea.

Oficialul MDRT a adăugat că locuinţele ANL pentru tineri ar fi construite mult mai rapid, dacă autorităţile locale ar găsi investitori privaţi cu care să colaboreze, ministerul urmând să realizeze o propunere legislativă în acest sens.

Decizia din trecut a unui Guvern a fost ca şi construcţia locuinţelor să se facă la nivelul Guvernului. Acest lucru a descurajat autorităţile locale să găsească surse pentru rezolvarea acestei probleme. Sunt 100.000 de solicitări pentru locuinţe prin ANL. Noi am oprit cererile anul trecut, deoarece sunt prea multe. Noi construim 2.000 - 3.000 de locuinţe pe an. Ar fi mai simplu dacă autorităţile locale ar găsi surse de finanţare, inclusiv parteneriate public private. Vrem să trecem o lege prin Parlament pentru realiza acest lucru", a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale.

Potrivit proiectului de buget pentru 2012, MDRT primeşte în plus peste 300 de milioane de lei faţă de propunerile iniţiale.

CITEŞTE ŞI MDRT nu a vândut nici 1% din locuinţele ANL propuse spre vânzare


13 December 2011