Cele mai importante metropole din lume sunt nu numai centre financiare, economice şi culturale, ci atrag anual şi numeroşi turişti. Fără aceste oraşe globale, economia mondială ar fi la pământ, iar industria turismului aduce din ce în ce mai mulţi bani, de la un an la altul. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul oraşelor în care turiştii au cheltuit cei mai mulţi bani anul trecut, realizat de MasterCard.

25706-10_hong_kong.jpg10. Hong Kong
Suma lăsată de turişti în 2011  – 10,4 miliarde dolari

Vibrant şi cosmopolit, Hong Kong este considerat a fi printre cele mai sigure metropole din lume, fiind şi printre oraşele cu cel mai bine pus la punct sistem de transport în comun din lume. Cândva parte a Imperiului Britanic, Hong Kong este astăzi o metropolă a lumii, un important nod în sistemul economic mondial, în care se împletesc armonios elemente ale culturii chineze cu cele ale culturii britanice.

25707-9_singapore.jpg9. Singapore
Suma lăsată de turişti în 2011 – 10,8 miliarde dolari

Singapore este unul dintre cele mai apreciate oraşe asiatice, atât de turişti, cât şi de oamenii de afaceri. Numeroase companii americane şi europene au ales această metropolă pentru a-şi deschide un centru regional, datorită nivelului ridicat de civilizaţie şi curăţenie. După ce s-a separat de Malaezia, în 1965, Singapore a fost un model perfect de oraş din ce în ce mai înfloritor, de la an la an.

25708-8_madrid.jpg8. Madrid
Suma lăsată de turişti în 2011 – 11,8 miliarde dolari

Capitala Spaniei este centrul politic şi economic al ţării, dar şi o atractivă destinaţie turistică, astfel că anul trecut a fost vizitată de circa 23 milioane turişti. Madrid este un oraş animat, cu o bogată viaţă de noapte, nenumărate baruri şi restaurante, dar şi cu numeroase atracţii turistice.

25709-7_los_angeles.jpg7. Los Angeles
Suma lăsată de turişti în 2011  – 12,5 miliarde dolari

Los Angeles se clasează printre cele mai bogate oraşe din lume, dar şi printre cele mai puternice şi influente metropole. Los Angeles este un oraş turistic, dar şi un important centru de afaceri, aşa că nu e de mirare că anul trecut numărul vizitatorilor a fost unul record, de 26,3 milioane turişti.

25710-6_sydney.jpg6. Sydney
Suma lăsată de turişti în 2011 – 13,8 miliarde dolari

Sydney rămâne definiţia australiană a superlativului absolut: este cel mai mare oraş, cel mai mare centru industrial, cultural şi financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicaţie, deţine în centru cea mai mare aglomeraţie de zgârie-nori, magazine galerii şi restaurante.

25711-5_frankfurt.jpg5. Frankfurt
Suma lăsată de turişti în 2011 – 14 miliarde dolari

Frankfurt pe Main este unul dintre cele mai importante şi mai dinamice centre financiare din Europa. Cel mai mare oraş din regiunea Rhein-Main, Frankfurt reuşeşte să îi uimească pe turiştii veniţi pentru prima oară prin înălţimea clădirilor şi numărul mare de zgârie-nori. Acest fapt i-a atras comparaţia cu Manhattan, astfel că metropola germană a fost supranumită „Mainhattan".

25712-4_bangkok.jpg4. Bangkok
Suma lăsată de turişti în 2011 – 14,4 miliarde dolari

Bangkok, spectaculoasa capitală a Thailandei, este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din Asia. Metropola este numită de localnici Krung Thep, adică „oraşul îngerilor”, fiind cel mai mare oraş din Thailanda, cu toate că în secolul XV era o mică aşezare de comercianţi.

25713-3_paris.jpg3. Paris
Suma lăsată de turişti în 2011 – 20,3 miliarde dolari

Capitala Franţei este vizitată anual de peste 25 milioane turişti, iar cele mai aglomerate luni sunt iulie şi august, când creşte considerabil şi preţul cazării. Parisul şi zona înconjurătoare deţin circa 3.800 monumente istorice, iar destinaţiile care atrag cei mai mulţi vizitatori sunt Muzeul Louvre, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Notre Dame de Paris, Bazilica Sacre-Coeur sau Centrul Pompidou.

25714-2_new_york.jpg2. New York
Suma lăsată de turişti în 2011 – 20,3 miliarde dolari

În New York nu există un sezon propice pentru turişti, oraşul fiind aglomerat de vizitatori în orice anotimp. Metropola de 110 kmp a atras anul trecut un număr record de 50,5 milioane turişti, cea mai vizitată destinaţie fiind Empire State Building. De asemenea, Central Park este cel mai vizitat parc din Statele Unite ale Americii.

25715-1_londra.jpg1. Londra
Suma lăsată de turişti în 2011 – 25,6 miliarde dolari

Londra atrage anual circa 30 milioane turişti, astfel că multe locuri de muncă depind de industria turismului. Anul trecut, cei mai mulţi turişti au venit din Franţa, Germania şi SUA, iar cea mai populară atracţie turistică a fost Muzeul Britanic, căruia i-au călcat pragul nu mai puţin de 5,8 milioane de vizitatori.

 

CITEȘTE ȘI Top 10 – Oraşe cu cele mai bune condiţii pentru cumpărătorii de locuinţe de închiriat

 

 

20 July 2012