Piaţa imobiliară îşi va reveni cu siguranţă în 2012, când vânzările de apartamente normale "îşi vor da drumul", notează incont.ro. Declaraţia îi aparţine omului de afaceri Ion Ţiriac care mai apreciază că preţul pe metru pătrat al unui apartament nou în Capitală se situează în prezent între 800 şi 1.000 euro.

16772-tiriac.jpg„Niciodată preţul ăsta n-o să mai vină înapoi, atât de scăzut. Şi totuşi lumea nu cumpără. Banca, cel puţin unde sunt şi eu partener, spune: domnule, avem bani oricând, să vină oricine, mâine îi dau banii să-şi cumpere" , a spus omul de afaceri.

El a apreciat că sectorul imobiliar îşi va reveni pentru că românii îşi vor da seama "că nu mai prind trenul", iar în România există un deficit de două milioane de apartamente.

"După părerea mea, imobiliarul îşi va reveni pentru ca în momentul în care românul care are nevoie de 2 milioane de apartamente în ţara asta îşi va da seama că nu mai prinde trenul dacă nu îl ia acum, îşi va reveni cu treaba asta....cu o singură condiţie: ca băncile să joace. Dacă băncile nu investesc banii pe care-i dai dumneata să-i ţină în bancă, înseamnă că pierd, şi eu n-am văzut încă o instituţie financiară care să piardă," a explicat Ţiriac.

Referindu-se la preţurile din România, omul de afaceri a afirmat că nu a auzit "nici în Paris, nici în Madrid, nici în Barcelona, nici în Roma, niciunde", să se vândă un metru pătrat de apartament sub 1.000 de euro.

Ion Ţiriac spune că are un complex imobiliar construit la un nivel "mai înalt decât tot ce există în Sud-Estul Europei" şi anticipează că vânzările în acest caz nu se vor mişca absolut deloc până în 2014.


7 March 2011