Cele mai bune opţiuni pentru investitorii imobiliari se găsesc, în continuare, în Statele Unite ale Americii, este concluzia ultimului studiu al Asociaţiei Investitorilor Imobiliari Străini. Mare parte din banii investiţi de oamenii de afaceri din întreaga lume vor merge, şi anul acesta, în SUA.

23959-sandwich-nh-folk-jc.jpgCirca 60% dintre oamenii de afaceri intervievaţi, care deţin împreună proprietăţi imobiliare în valoare de 338 miliarde dolari numai în SUA, plănuiesc ca în 2012 să îşi crească investiţiile în piaţa imobiliară americană. Investitorii încă percep „ţara tuturor posibilităţilor” ca fiind una dintre cele mai stabile şi sigure pieţe din lume, arată studiul efectuat la sfârşitul anului trecut.

„Credem cu tărie că, investind în continuare în piaţa imobiliară americană, vom obţine rezultate satisfăcătoare. Analiza anuală a tendinţelor printre oamenii de afaceri din piaţa imobiliară relevă că apetitul pentru investiţii în SUA încă există, ceea ce nu este o surpriză. Piaţa imobiliară americană este a doua opţiune a investitorilor britanici, după Marea Britanie”, declară Ray Whithers, reprezentantul unei companii care a participat la sondaj.

În termeni reali, preţul actual al proprietăţilor din SUA este la acelaşi nivel ca la începutul anilor 2000 – în unele state americane, proprietăţile s-au devalorizat chiar şi cu 70% faţă de apogeul atins în anul 2006, se mai arată în raport.

În acelaşi timp, piaţa chiriilor a crescut neobişnuit de repede în întreaga ţară, din cauza îngheţării creditelor, care a afectat dramatic şi preţul proprietăţilor imobiliare. Chiar şi proprietăţile din zone bine cotate pot fi achiziţionate cu discount-uri uriaşe, dar această oportunitate nu va exista mereu. Creşterea activităţii investitorilor în segmentul executărilor silite a început deja să stabilizeze preţurile, concluzionează raportul Asociaţiei Investitorilor Imobiliari Străini.

CITEȘTE ȘI Cum vrea guvernul SUA să salveze piaţa locuinţelor? Prin închirierea proprietăţilor executate silit

 

21 March 2012