Programul de reabilitare termică a clădirilor de locuit va primi fonduri suplimentare în valoare de 360 milioane de euro. Banii vor fi realocaţi de la alte programe operaţionale sectoriale, în conformitate cu decizia Comisiei Europene, potrivit ministrului Elena Udrea.

22700-reabilitare.jpgComisia Europeană a fost de acord cu realocarea sumei de 360 milioane de euro pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit. Suma ar fi suficientă pentru reabilitarea a aproximativ 250.000 de apartamente la nivel naţional, iar lucrările ar putea să înceapă în lunile mai-iunie 2012.

Mai mult de atât, Comisia Europeană a fost de acord şi cu construirea de locuinţe sociale pentru tineri, lucrare în parteneriat public-privat.

Procedura de solicitare către Comisia Europeană pentru realocarea unor fonduri europene în scopul reabilitării termice a blocurilor de locuit a fost declanşată săptămâna trecută, în şedinţa de Guvern.

„Ne aşteptăm ca în urma relocării acestor fonduri să putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va însemna, pentru cetăţean, o factură mai mică, iar pentru economie - mai multe firme care vor avea de lucru în 2012", a preciza Emil Boc la momentul respectiv.

Banii vor fi realocaţi de la Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT), conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.


19 December 2011