Primăria Sectorului 1 continuă programul de reabilitare termică a blocurilor şi începe lucrările la alte 20 imobile din această zonă administrativă. Vezi aici care este lista celor 20 de blocuri.

19380-reabilitare-termica.jpgLa trei ani de la demararea programului, în Sectorul 1 au fost reabilitate termic 133 de imobile, cu o suprafaţă totală de peste 565.000 de metri pătraţi. Asta înseamnă că în prezent, peste 7000 de familii din Sectorul 1 au blocuri reabilitate termic. Primăria sectorului îi încurajează pe locuitori să facă acest demers, încercând să le explice faptul că reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă şi economică metodă de reducere a consumului de energie, precum şi a costurilor de încălzire. Concret, potrivit calculelor făcute de specialişti, facturile la întreţinere scad după reabilitare cu până la 50%, iar pierderile de căldură cu 80%.

Garanţia pentru lucrarea de reabilitare termică este de 10 ani

După recepţia lucrărilor de reabilitare termică, proprietarii imobilelor primesc certificatul energetic al clădirii, document oficial, valabil zece ani de la data emiterii, prin care se atestă performanţa energetică a clădirii şi a instalaţiilor aferente.

„Toate blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 primesc certificate energetice clasa A sau minim B, în funcţie de starea iniţială a imobilului, stabilită în urma auditului energetic. Calificativele energetice pornesc de la clasa A - eficienţă energetică ridicată - şi ajung până la clasa G - eficienţă energetică scăzută. În prezent, majoritatea imobilelor din Bucureşti se încadrează în clasa energetică G.", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Un alt avantaj al reabilitării termice, dincolo de economia care se face, este faptul că blocurile reabilitate termic îşi păstrează valoarea de piaţă în ciuda faptului că preţurile imobilelor scad semnificativ.

Vezi aici lista celor 20 de blocuri la care încep lucrările de reabilitare termică


22 June 2011