Preţul terenurilor îşi va continua scăderea şi anul acesta. Principalele responsabile vor fi băncile, deoarece deţin nenumărate proprietăţi, iar tranzacţia acestora va influenţa piaţa, arată ultimul raport CBRE. Investitorii vor profita de această situaţie, deoarece Bucureşti rămâne un oraş atractiv.

23530-puz_elicopter_007.jpgAnul trecut, nivelul preţului în cazul terenurilor s-a menţinut scăzut, astfel că cei mai mulţi proprietari au preferat să amâne vânzarea portofoliilor. Însă nici 2012 nu se anunţă a fi un an mai bun pentru cei în căutare de profit, deoarece va fi preponderent marcat de disponibilitatea numărului mare de proprietăţi deţinute de bănci, arată o analiză CBRE.
Tranzacţiile vor redefini punctul de jos al preţului terenurilor, iar investitorii vor profita de acest lucru, deoarece Bucureşti este, în continuare, o opţiune interesantă.

În pofida dificultăţilor de pe piaţa terenurilor, Bucureştiul continuă să fie atractiv din două motive: investiţiile neperformante din regiune, care îi determină pe dezvoltatori şi constructori să se orienteze către zone prime din Capitală, dar şi cererea crescută venită din partea chiriaşilor internaţionali, în a doua jumătate a anului 2011”, declară Răzvan Iorgu, director general CBRE România.

Anul trecut, în Bucureşti, majoritatea achiziţiilor de terenuri a fost realizată de dezvoltatorii de centre comerciale şi de birouri. Pentru anul acesta, se estimează menţinerea cererii pentru terenurile amenajate, care deţin toate aprobările necesare.

•    Terenurile ce deţin toate autorizaţiile de urbanism valabile vor fi ţinta cumpărătorilor, pe segmentul rezidenţial
•    Pentru a achiziţiona noi terenuri, dezvoltatorii de pe segmentul industrial aşteaptă îmbunătăţirea activităţii de închiriere
•    În ceea ce priveşte piaţa de birouri, investitorii caută terenuri cu acces facil atât la mijloacele de transport în comun, dar şi cu acces la marile zone comerciale

Percepţia potrivită căreia preţul a atins pragul de jos, a determinat ca prima jumătatea a anului 2011 să fie cea mai activă perioadă din perspectiva tranzacţiilor în Capitală, se mai arată în comunicat.

 CITEŞTE ŞI: Topul celor mai scumpe şi celor mai ieftine oraşe din lume

20 February 2012