Programul Prima Casă 4 va demara după sărbătorile de Paşte, respectiv după ce vor fi adoptate normele metodologice, a declarat premierul Emil Boc.

Sursa: agenda.ro"Publicarea actului normativ în Monitorul Oficial va avea loc luni. După publicarea normelor metodologice, care vor fi adoptate la 15 zile de la publicare, deci după sărbătorile de Paşti, eu cred că oamenii pot merge la bănci să discute de programul Prima Casă în forma modificată", a spus Emil Boc.

Premierul a explicat că, la nivel tehnic, Fondul de Garantare urmează să încheie un protocol adiţional cu fiecare bancă, în temeiul noilor reglementări de împărţire a riscului garanţiei între stat şi bancă.

"Neoficial sunt cel puţin două sau trei bănci care şi-au anunţat intenţia (de a participa la Programul Prima Casă, n.r.). După publicarea în Monitorul Oficial se va consemna opţiunea lor clară şi oficială. Cert este că avem bănci interesate să continue programul în această nouă formă de împărţire a garanţiei", a adăugat Boc.

Emil Boc a mai spus că va fi menţinută prevederea potrivit căreia avansul este de 5% şi pentru noul program. De asemenea, acesta a precizat că s-a stabilit că niciunui client care are un contract în derulare în Programul Prima Casă nu-i vor fi afectate modificate costurile sau ratele.

Află mai multe despre noul program Prima Casă.


4 April 2011