În luna mai, suprafaţa totală a apartamentelor executate silit a ajuns la aproape 2.500 mp. În Bucureşti rămâne însă valabil paradoxul potrivit căruia apartamentele executate silit au un preţ mediu considerabil mai mare decât cel al locuinţelor scoase la vânzare pe piaţa liberă. În restul ţării însă, pot fi găsite şi case cu preţuri care pornesc de la 3 euro/mp.

19230-poti-participi-licitatie-executare-silita-sanse.jpgPreţurile apartamentelor executate variază între 313 şi 1.500 euro/mp

În Bucureşti, a scăzut numărul apartamentele executate silit în ultima lună. Dacă în aprilie, suprafaţa totală era de 700 mp, în mai aceasta a fost de doar 414 mp. În schimb, preţul pe metru pătrat a crescut cu aproximativ o sută de euro. Luna trecută, preţul mediu pe metru pătrat la apartamentele executate silit din Capitală a fost de 1.500 de euro. Constanţa este tot un oraş scump la acest capitol. Acolo preţul este de 1.450 euro/mp, potrivit portalului heima.ro.

În cealaltă extremă, cele mai ieftine apartamente executate silit de către bănci, pot fi găsite in Arad. Acolo, apartamentele aflate în executare silită au un preţ mediu de 313 euro/mp. Urmează Dâmboviţa, cu 351 euro/mp.

Preţurile caselor executate variază între 3 şi 1.200 euro/mp

În cazul caselor executate silit, tot Bucureştiul conduce în topul celor mai scumpe. Preţul pe metru pătrat este de 1260 euro, mai ieftin deci cu aproape 300 euro decât cel al apartamentelor. Şi totuşi, preţul final al acestora este mai mare, din pricina suprafeţelor mai mari. Pe locul doi, este judeţul Vâlcea: 993 euro/mp. Constanţa se află pe locul trei al celor mai scumpe case executate silit, cu un preţ mediu de 700 euro/mp.

Cele mai ieftine case au preţuri care pornesc de la 3,6 euro, în Caraş Severin, urmate de:
• Timiş, cu 56 euro/mp
• Bistriţa Năsăud cu 62 euro/mp
• Satu Mare, 185 euro/mp
• Gorj, 210 euro/mp

Terenurile - cele mai ieftine proprietăţi executate de bănci

Terenurile continuă să fie cele mai ieftine bunuri aflate pe lista băncilor. Cele mai ieftine terenuri executate silit au preţuri începând de la 3 lei/mp în Satu Mare, adică aproape un euro.

• Urmează Neamţ, unde metrul pătrat este doar 6 lei, puţin peste un euro.
• În Bucureşti, preţul urcă până la 23 euro/mp
• Cel mai scump teren este în Dâmboviţa, la 99 euro /mp.


16 June 2011