În decembrie, Viena este un oraş al nostalgiei şi al romantismului. Pieţele de Crăciun au arome de fructe confiate, vată de zahăr, castane coapte, dar şi copaci festiv împodobiţi, ponei şi scene de basm artistic aranjate. La fel de gătite de sărbătoare sunt Praga şi Dubai, iar agenţiile mai au câteva locuri pentru aceste destinaţii.

22612-viena.jpgPentru programul Crăciun de basm la Viena cu plecare pe 22 decembrie încă mai avem locuri, aşa că turiştii pot profita de oferta cu preţ de la 255 Euro/pers. pentru transportul cu autocarul, două nopţi cazare cu mic dejun în Budapesta la hotel de trei stele, trei nopţi cazare cu mic dejun la Hotel Artis am Rennweg de patru stele, ghid însoţitor. Cu această ocazie, se pot vizita şi pieţele de Crăciun care rămân deschise până după această sărbătoare", declară Marius Berca, director de marketing la Christian Tour.

Un târg cu tradiţie în Viena este cel din faţa Palatului Schonbrunn, reşedinţa de vară a împăraţilor austrieci. Aici se organizează concerte festive: de la colinde la muzică clasică, iar pasionaţii de dulciuri îşi pot pregăti propria prăjitură de Crăciun la Brutăria Imperială. Bineînţeles că dulciurile vor fi cu atât mai gustoase cu cât vor avea aroma condimentelor imperiale. Piaţa este deschisă în perioada 19 noiembrie - 26 decembrie 2011, zilnic de la 10 am la 9 pm.

Cunoscătorii spun însă că unul dintre cele mai reuşite târguri de Crăciun este cel din cartierul istoric al Vienei, Spittelberg (deschis între 17 noiembrie şi 23 decembrie). Aici se găsesc cadouri tradiţionale şi originale care sunt vândute pe alei înguste, în curţi misterioase. În plus, pentru că piaţa este faimoasă mai ales printre localnici şi pasionaţi, locul nu este luat cu asalt de turişti, iar cumpărăturile pot fi făcute în spiritul Crăciunului.

În Rathauspark, una dintre primele pieţe de Crăciun care se deschid în Viena, veţi găsi ornamente pentru pomul de Crăciun, jucării din lemn, inimi din turtă dulce, castane coapte, cartofi copţi, fructe confiate şi boabe aromate, toate de vânzare la circa 150 de standuri. În interiorul Primăriei, în Sala Mare, copiii pot construi propriile ambarcaţiuni din lut, hârtie şi sticlă care devin cadourile lor de Crăciun sau prepară prăjituri cu vanilie. Această piaţă este deschisă între 12 şi 24 decembrie, zilnic de la 10 am la 10 pm.

Vacanţă la Praga de Crăciun

Am vândut foarte bine Crăciunul la Praga cu preţuri de la 330 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, patru nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, cina festivă de Crăciun, însoţitor român de grup, declară Teodor Călimănescu, director Europa Travel.

Vizitatorii din toate colţurile lumii vin să experimenteze şi să se bucure pe pieţele de Crăciun din capitala Cehiei. Acestea încep de obicei, cu patru săptămâni înainte de Ajun şi rămân deschise până la începutul lunii ianuarie. Produse de artizanat, decoraţiuni de Crăciun şi cadouri sunt vândute împreună cu vin fiert, grog (rom cald), lichior cald de miere şi alimente tradiţionale. Nu rataţi Prăjitura tradiţională de Crăciun - vanocka, un fel de cozonac pe care cehii îl mănâncă în ziua de Crăciun. Una dintre cele mai frumoase şi mai vizitate locuri din Praga este Piaţa din Oraşul Vechi înconjurată de arhitectură gotică, renascentistă, dominată de un brad imens şi de o scenă unde au loc concerte.

Cadouri la plajă de Crăciun

Pentru Crăciun, am vândut foarte bine Dubai şi Laponia. Turiştii care au preferat să stea la plajă au plătit de la 759 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de cinci stele, asistenţă turistică. Mai avem o singură cameră la Hotel Radisson Royal de cinci stele superior", declară Cosmina Vladu, director Prestige Tours

Deşi decoraţiunile de iarnă nu apar până în decembrie, mall-urile şi magazinele din Dubai sunt chiar mai festive decât cele din ţările creştine. Ce-i drept, brazii şi oameni de zăpadă sunt mai populari decât scenele Naşterii Domnului, dar satul lui Moş Crăciun este plini cu elfi, căsuţe de turtă dulce şi pinguini, iar mesajul este clar: de Crăciun sunteţi bineveniţi în Dubai. Aproape toate hotelurile oferă prânzuri, brunch-uri şi dineuri acompaniate de colinde şi vizite ale Moşului, iar bisericile catolice creează o atmosferă magică cu slujbe şi concerte. Oaspeţii se pot bucura de noutatea un picnic de Crăciun pe plajă, şi, de aici, în numai o oră pot fi pe pârtiile de schi din Mall of the Emirates sau la unul din cele trei patinoare interioare. Jumeirah Beach este una dintre cele mai bune plaje din Dubai cu nisip alb, presărată cu hoteluri şi cluburi şi mărginită de ape turcoaz.

Acasă la Moş Crăciun

Familiile cu copii au ales sejurul acasă la Moş Crăciun, în Laponia pentru care au plătit de la 1365 Euro/adult şi de la 1269 Euro/copil în cameră cu adulţi. În preţul acesta sunt incluse transportul cu avionul, transferuri, cinci nopţi de cazare cu mic dejun, cină în seara sosirii, cina festivă de Crăciun, excursie „În căutarea lui Moş Crăciun" la Satul lui Moş Crăciun & Santa Park pe data de 25 decembrie cu masa de prânz inclusă, excursie „întâlnire cu Moş Crăciun şi soţia sa la căsuţa din pădure" pe data de 24 decembrie cu o gustare inclusă, îmbrăcăminte termoizolantă, ghizi locali. 

Cei mici vizitează SantaPark şi peşterile subterane ale lui Moş Crăciun! Printre elfii ocupaţi cu pregătirea prăjiturelelor şi a ultimelor cadouri, îl găsesc pe Moş Crăciun studiind scrisori, sunt spectatori la show-ul elfilor şi au parte de aventură la plimbarea cu sania.

În sat se poate vizită Biroul Poştal, unde copiii pot comanda o scrisoare "originală" de la Moş Crăciun pe care o pun apoi cutia poştală roşie. Cei dragi o primesc acasă cu ştampila Moşului. În schimbul tuturor secretelor şi dorinţelor, acesta dăruieşte copiilor un autograf ca amintire. În piaţa centrală din Parcul lui Moş Crăciun, cei mici se vor întâlni cu personajele magice care îi vor purta într-o lume de poveste, iar părinţii pot cumpără cele mai frumoase cadouri de la Fabrică de Surprize a renului Rudolf. 

CITEŞTE ŞI: Criza nu-i împiedică pe români să cumpere proprietăţi de milioane de euro în Austria


12 December 2011