Oraşul celor o mie de turnuri le-a văzut pe toate. Secole sub dominaţia regilor boemi, compozitori clasici, nazişti, tancuri sovietice şi revoluţionari de catifea, toţi au trecut pe străduţele sale. Turlele au supravieţuit şi dau oraşului o alură romantică. Alege o plimbare pe Podul Carol, la amurg sau cu barca pe râul Vltava pentru a descoperi farmecul acestei bijuterii în stil baroc!

19543-praga-1030-poza1-1812.jpgBiserici, un palat regal, curţi din piatră şi racle se regăsesc în Castelul Praga, un complex de clădiri cocoţat regeşte pe vârful unui deal. Vizitatorii petrec, de obicei, o zi întreagă pentru a explora această parte centrală a oraşului, care oferă şi cele mai frumoase panorame ale Podului Charles şi oraşului. Te poţi pierde în voie printr-un labirint cu străzi medievale, pavate cu pietre în oraşul vechi, sau poţi evita mulţimile dacă alegi o plimbare cu barca cu vâsle.

„Din itinerariu nu trebuie să lipsească Basilica St George, este cea mai veche biserică care se păstrează intactă în Castel. Este parte a Galeriei Naţionale şi găzduieşte o expoziţie permanentă de arta gotică cehă. Vizitează şi Golden Lane - un conglomerat bizar de mini-vile din cadrul castelului care a fost odată casa scriitorului Franz Kafka. Pentru pauza de prânz, cea mai bună alegere este Bistro Zlata Ulicka, unde au şi sandwichuri pentru călătorii grăbiţi. Continuă apoi vizitele şi planifică o oprire la Biserica St. Nicholas, construită în stil baroc, aceasta domină Piaţa Lesser. Concerte de orgă au loc aici. Ora exactă o afli mereu de Ceasul Astronomic şi poţi chiar să urci în vârful acestui observator pentru o panoramă de vis asupra oraşului" spune Cristian Pandel, manager Christian Tour.

„Poţi achiziţiona obiecte de valoare pe memorabilul Pod Charles (din secolul 14) care se întinde pe râul Vltava. Artiştii străzii vând aici stilouri şi cerneală, tablouri în acuarelă cu portretul oraşului, bijuterii ieftine şi suveniruri care amintesc de Franz Kafka. Întoarce-te aici la apusul soarelui, atunci când statuile au un aspect meditativ! Cel mai bun cristal şi cea mai bună sticlă din lume sunt de vânzare în Praga. Vitrinele cu piese strălucitoare înconjoară Piaţa Oraşului Vechi" adaugă Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Nu contează că spectacolele nu sunt în limba engleză, performanţele Teatrului Naţional de Marionete pot fi definite ca fiind magice. Muzica mult îndrăgitului Mozart şi a muzicianului Dvorak este frecventă la concertele din oraş. Poţi cumpăra bilete de ieftine la concertele din capelele aflate în Oraşul vechi sau poţi alege să petreci o seară de neuitat la Smetana Hall.

„Este greu să faci o alegere pentru că în Praga totul este delicios, aşteaptă-te să te servească delicatese pe bază de carne de porc condimentată, varză uşor dulce şi găluşte cu sos. Desertul favorit al cehilor sunt clătitele şi găluştele umplute cu fructe. Nu trebuie să ratezi o masă autentică la restaurantul U Modre Kachnicky, care te răcoreşte şi cu o bere boemiană. Restaurantul U Vejvodu serveşte cel mai bun gulaş picant din Praga" a declarat pentru IMOPEDIA.ro Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Planifică vacanţa în iulie pentru a asista la Zilele Folclorului din Praga (28-31 iulie), un spectacol multicultural cu parade şi petreceri. În perioada 26 iulie-8 august are loc Ameropa care reuneşte instrumentişti din toată lumea.

Oferte de vacanţă

Circuit Praga - Viena, Hotel Olympic Tristar 3*
- De la 275 Euro/pers.
- Transport cu autocar
- 7 nopţi cazare cu mic dejun
- Vizitele cuprinse în program, însoţitor de grup
- Detalii pe: www.christiantour.ro

Hotel Clarion Congres 4*
- De la 334 Euro/pers.
- Transport cu avionul
- 3 nopţi cazare cu mic dejun. Europa Travel
- Detalii: www.europatravel.ro

Află când a cunoscut Praga prima criză imobiliară



2 July 2011