Las Vegas este cel mai fastuos oraş american, destinaţia care atrage anual un număr uriaş de turişti din întreaga lume. Las Vegas este caracterizat de construcţii uluitoare, de decoruri opulente şi de o mare atenţie acordată detaliilor. De-a lungul timpului, oraşul a atras numeroase celebrităţi, vizitatori, amatori de jocuri de noroc, dar şi investitori imobiliari. Segmentul rezidenţial a avut mult de suferit în ultimii ani, astfel că momentan oraşul oferă numeroase oportunităţi imobiliare.

28373-intro_vegas.jpgÎn Statele Unite ale Americii totul este la dimensiuni impresionante, însă în Oraşul Păcatelor proporţiile sunt colosale – hotelurile de pe Las Vegas Strip, centrele comerciale sau cazinourile legendare uimesc peste 36 milioane turişti anual. Însă Las Vegas nu este numai un oraş turistic, iar datorită facilităţilor impecabile şi a construcţiilor uriaşe, oraşul găzduieşte anual 3.750 convenţii naţionale sau internaţionale.

  • Las Vegas a fost fondat în 1905 şi a devenit oraş în 1911
  • Cu aproape 2 milioane locuitori în zona metropolitană, Las Vegas este cel mai populat oraş din Nevada
  • Toleranţa autorităţilor locale faţă de diferitele forme de divertisment pentru adulţi i-a adus supranumele de Oraşul Păcatelor
  • Las Vegas Strip, o bucată de 6,8 km din Las Vegas Boulevard, este printre cele mai faimoase artere din lume, aici avându-şi adresa unele dintre cele mai impresionante hoteluri şi cazinouri

Puţine oraşe din lume pot concura cu hotelurile de lux, cu faimoasele restaurante, cu centrele comerciale sau cu opţiunile de divertisment din Las Vegas. Nenumăraţi turişti au venit cu portofelul aproape gol şi au plecat milionari din Las Vegas, aşa că este un oraş ce merită vizitat, măcar o dată în viaţă.

Deşi bogată, ofertă de cazare nu poate acoperi cererea: Las Vegas este vizitat săptămânal de peste jumătate de milion de turişti

Apartamentele închiriate în regim hotelier pot fi găsite la tot pasul în Las Vegas, acestea fiind concentrate în complexuri rezidenţiale luxoase, cu piscină, spa, sală de fitness şi locuri de joacă pentru copii. Preţurile diferă în funcţie de zonă, dar avantajul unui oraş cu o ofertă atât de bogată este că există locuinţe pentru toate buzunarele.

Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo:

  • Apartament cu un dormitor – central: 625 dolari/lună; semicentral: 650 dolari/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 925 dolari/lună; semicentral: 1.000 dolari/lună

Opţiunile de cazare din Las Vegas sunt nenumărate, iar complexurile hoteliere sunt vaste, unele reprezentând o copie a unor oraşe faimoase. Deşi numărul de unităţi hoteliere este enorm (există aproape 125.000 camere hotel), Oraşul Păcatelor este vizitat săptămânal de circa 750.000 de turişti, astfel că rezervarea  din timp a camerelor de hotel este absolut esenţială.

Preţul locuinţelor a scăzut cu 54% faţă de perioada de glorie a pieţei imobiliare

Achiziţia unei proprietăţi în Las Vegas este, în general, o investiţie bună. Preţul locuinţelor s-a înjumătăţit faţă de apogeul bulei imobiliare, dar garsonierele şi apartamentele aflate la al doilea proprietar se tranzacţionează în număr ridicat, în special în anumite zone. Criza financiară a făcut ca piaţa să fie suprasaturată de oferte de vânzare, astfel că în Las Vegas încă se mai găsesc chilipiruri imobiliare.

Preţ mediu al apartamentelor, conform Numbeo:

  • Apartament central – 1.100 dolari/mp
  • Apartament semicentral – 970 dolari/mp

Proprietăţile centrale sau cele amplasate pe Las Vegas Strip oferă randamente bune din închiriere, însă acestea sunt scoase la vânzare extrem de rar, iar preţurile sunt costisitoare. Locuinţe accesibile din punct de vedere financiar pot fi găsite în Las Vegas Valley şi în Henderson, zone în care este bogată şi oferta de case cu grădină la preţuri decente. La polul opus, în sudul oraşului sunt cele mai scumpe şi luxoase proprietăţi, deoarece aceasta este zona preferată de celebrităţi.

CITEȘTE ȘI: Dubai, definiţia modernă a opulenţei

 

1 December 2012