Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la etajul zece al unui bloc dintr-un complex rezidenţial aflat în sectorul 3 al Capitalei, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 400 de metri, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti. Cartierul reprezintă o investiţie a fraţilor Negoiţă.

26712-incendiu-bloc.jpg

Flăcările au cuprins întreaga mansardă a unui bloc cu patru scări. Zeci de oameni au fost evacuaţi.

Un bloc cu 11 etaje plus mansardă. Acoperişul ardea în totalitate, o suprafaţă de 400 mp ardea generalizat. Nu avem suficientă apă. Utilizăm 5.000 de litri pe minut doar la o autospecială", a declarat Daniel Vasile, ISU Bucureşti, potrivit rtv.ro.

26 autospeciale cu apă şi spumă au venit la faţa locului şi încearcă să stingă incendiul folosind apă din autospeciale, deoarece nu se pot conecta la o sursă de apă din clădire. Tot acolo se află un echipaj de descarcerare şi unul de prim-ajutor. Se pare că incendiul ar fi fost provocat de un aparat de aer condiționat.

Cartierul a fost dezvoltat de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă şi a fost finalizat în 2011. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 45.000 mp, iar cele 12 imobile au un regim de înălţime de P+11 etaje. Complexul este situat la 10 km depărtare de Piaţa Unirii, din centrul Capitalei.

Reprezentanţii ansamblului de locuinţe au declarat că locatarii vor beneficia de suport, vor fi cazaţi în următoarele zile într-o unitate hotelieră, după care le vor fi puse la dispoziţie locuinţe deţinute de dezvoltatori, până la repararea propriilor cămine. 

CITEŞTE ŞI: Cât de periculoasă este clădirea în care lucrezi?

 
 

2 October 2012