Sărbătorile de iarnă oferă un prilej excelent de a redecora locuinţa pentru o scurtă durată. Căminul se înveseleşte datorită culorilor de sărbătoare, a colindelor de pe fundal şi a aromei de vin fiert. Cu toate acestea, bradul împodobit la fel an de an ar avea nevoie de nişte schimbări, dar nu ştii de unde să începi? IMOPEDIA.ro îţi oferă câteva sugestii pentru Crăciunul lui 2012.

28788-1.jpgSărbători cu strălucire modernă – globurile aurii, decoraţiunile luxoase şi brazii metalici sunt o soluţie excelentă pentru a avea acasă un ambient de sărbători demn de secolul XXI. Specialiştii ne sfătuiesc să renunţăm la culorile tradiţionale, roşu şi verde, şi să îmbrăţişăm o paletă modernă de culori. Camera din imaginea alăturată este însufleţită de elemente argintii, aurii şi albastre, iar brăduleţul artificial în ghiveci este o soluţie atât elegantă, dar şi ecologică.

Decorarea locuinţei cu ocazia sărbătorilor de iarnă poate fi o activitate amuzantă, care poate ieşi din tipare cu uşurinţă. Anul acesta, designerii ne îndeamnă să îndrăznim să alăturăm elementele care ne decorează căminul zilnic şi ornamentele de vacanţă, pentru a obţine un décor contemporan. Aceştia ne sfătuiesc ca, dintre elementele zilnice, să le păstrăm pe cele care reflectă cel mai bine stilul locuinţei. Spre exemplu, un ciorap pentru Crăciun din material auriu se va completa ideal cu mobilierul din lemn natur şi se vor potrivi perfect cu panglicile de culoare neagră. Pentru a revigora decoraţiunile de Crăciun, putem adăuga piese neconvenţionale, precum o coroniţă din pene de păun, ca în imaginea nr. 2.

28789-3.jpgPur şi simplu strălucitor - decoraţiunile simple pot fi pline de farmec, iar detaliile sunt cele care diferenţiază un decor fastuos de unul tradiţional. O masă cromată, un sfeşnic din sticlă, câteva piese moderne de artă sau brăduţii decorativi în ghivece de sticlă reprezintă o modalitate ideală pentru a decora căminul într-un stil modern şi de a aduce acasă atmosfera de Crăciunului din 2012.

Pregătirea mesei de sărbători îi poate surprinde plăcut pe musafirii de anul acesta nu numai prin felurile pregătitie, dar şi prin décorul inovator. Atât marile lanţuri de magazine, cât şi buticurile selecte cu decoraţiuni de interior vin anul acesta cu o bogată ofertă de textile, seturi de tacâmuri şi numeroase accesorii pentru masă, iar îmbinarea acestora depinde doar de imaginaţie.

28790-5.jpgSezonul rece nu trebuie să excludă prezenţa florilor de pe masă – dacă vrem să aducem puţină culoare şi prospeţime la masa de Crăciun, nu trebuie decât să ne aducem aminte că florăriile sunt deschise în orice sezon. Nici nu trebuie să fim maeştri în ceea ce priveşte aranjamentele florale, specialiştii ne sfătuiesc doar să ne alegem florile preferate şi să folosim vase albe, pentru a spori sentimentul de iarnă în ţara minunilor.

Reţeta pefectă pentru o masă de Crăciun: mai multe straturi de interes. În prezent, este modernă alăturarea unor elemente care, aparent, nu au nicio legătură, atâta vreme cât au ceva în comun (o culoare, un model). Pentru un aranjament inedit, putem alătura piese din seturi diferite, condiţia minimă fiind să fie din acelaşi material. Piesele moderne şi tradiţionale alăturate vor părea că fac parte dintr-un set unicat de accesorii de masă şi vor oferi un decor original.

Pentru a impresiona invitaţii de la masa de Crăciun, putem confecţiona în casă aranjamente inedite: specialiştii ne sfătuiesc să alăturăm două modele de şerveţele asortate, pentru a crea o atmosferă contemporană. Dacă este vorba de un cadru festiv, putem găsi şerveţele, panglici sau alte decoraţiuni lucioase sau sclipitoare, însă în cantitate mică, pentru a nu supraîncărca masa. Ideal este ca acestea să se asorteze cu alte elemente similare din încăpere, cu aranjamente florale sau globuri de o culoare apropiată.

28791-8.jpgDecor retro pentru vacanţa de Crăciun – un cămin modern este extreme de interesant, însă sărbătorile de iarnă se rezumă la tradiţii. Aşa că, pentru a sărbători bucuria Crăciunurilor trecute, putem adăuga elemente retro în decorul de sărbătoare, mai ales că estetica vintage este noua tendinţă în domeniul amenajărilor interioare. Clasicele fundiţe sau globuri roşii se pot asorta perfect cu elemente decorative actuale, în special cu cele argintii sau aurii.

Atmosfera de sărbătoare poate fi şi mai veselă dacă vor exista câteva decoraţiuni personalizate, eventual cu tentă vintage. În imaginea cu numărul 9, portretele de familie pictate pe farfuriuţe încadrează elegant brăduţul împodobit şi oferă atmosfera intimă de care fiecare Crăciun are nevoie.

 

 

CITEȘTE ȘI: Tapetul, un finsaj durabil ce permite realizarea unor decoruri spectaculoase

 

21 December 2012