Mansarda locuibilă nu este numai un avantaj în cazul caselor cu grădină, ci şi o variantă preferată de mulţi clienţi urbani, datorită preţului accesibil, a luminozităţii ridicate şi a imaginii ieşite din tipare. IMOPEDIA.ro prezintă o variantă de amenajare a unui apartament amplasat la mansardă, proiect ce poartă semnătura unei firme de design din Suedia.

29885-1_apartament_la_mansarda.jpgCochete, pitoreşti şi boeme, locuinţele de la mansardă reprezintă o alegere excelentă pentru cei cu un stil de viaţă neconvenţional şi deloc pretenţios. Amenajarea unui astfel de spaţiu trebuie să fie în ton cu personalitatea proprietarului, simplitatea ar trebui să fie principala caracteristică, în timp ce elementele sofisticate n-ar trebui să fie puternic accentuate, sfătuiesc specialiştii. Urmând aceste reguli simple, suedezii de la  Alvhem Makleri & Interior propun o idee de amenajare a unei mansarde din Stockholm.

  • Amenajarea păstrează o linie simplă, deşi finisajele sunt elegante şi sofisticate
  • Fiecare element decorativ are propria lui personalitate, reuşind însă să reflecte unitatea de ansamblu
  • Culoarea dominantă este alb, amplificând astfel senzaţia de spaţiu

Eleganţa se îmbină armonios cu simplitatea, astfel că locuinţa păstrează un aer rafinat, deşi puţine elemente decorative sunt pretenţioase. Apartamentul din imagini captează perfect spirirul oraşului în care este amplasat, capitala suedeză fiind recunoscută pentru frumuseţea clădirilor, pentru arhitectura sa deosebită.

PE ACEEAȘI TEMĂ: Cum îţi poţi păstra căminul permanent în pas cu moda?

 

 

12 April 2013