Dubai este deja căminul celor mai impresionante proiecte imobiliare din lume, dar nu se opreşte aici. Șeicul Dubaiului anunţă cu mândrie că emiratul său va oferi lumii cel mai mare cartier comercial din lume, pentru a impulsiona piaţa imobiliară, înfrânată de criza financiară globală, notează Bloomberg.

28190-1.jpgCel mai puternic dezvoltatori imobiliar din Emiratele Arabe Unite, Emaar Properties, va construi districtul „Mohammed Bin Rashid City" împreună cu grupul Dubai Holding. Deocamdată nu au fost precizate nici valoarea totală a investiţiei şi nici termenul-limită, însă compania a oferit detalii despre proiect presei internaționale.

Printre altele, Emaar Properties deţine Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, un important furnizor de spaţii comerciale şi rezidenţiale de clasă superioară.

  • Mohammed Bin Rashid City va fi construit în apropiere de centrul Dubaiului
  • Proiectul imobiliar de anvergură va purta numele şeicului Dubaiului
  • Districtul va include 100 hoteluri, zone rezidenţiale „verzi” şi un parc uriaş, cu 30% mai mare decât londonezul Hyde Park

Suprafaţa totală a proiectului va fi de 5,1 kilometri pătraţi, conform viziunii şeicului Mohammed Bin Rashid, iar estimările arată că va deservi 80 milioane clienţi anual. Supranumitul „Mall of the World” va beneficia de cel mai mare complex de galerii de artă din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, dar se va adresa şi turimului în familie, astfel că va include un parc de distracţii, în colaborare cu Universal Studios, dotat pentru a putea primi 35 milioane vizitatori.

28191-2.jpgFacilităţile actuale disponibile în Dubai trebuie majorate proporţional cu ambiţiile viitoare ale oraşului. Trebuie să începem imediat să construim acest proiect, pentru a stimula economia”, a declarat într-un comunicat şeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Dubai este deja căminul celui mai mare mall din lume, Dubai Mall, care a atras anul trecut nu mai puţin de 54 milioane vizitatori, în creştere cu 15% faţă de 2010. Dubai Mall este vis-a-vis de Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori de pe planetă, iar între aceste două construcţii gigantice este cel mai mare lac artificial din lume, unde este şi cea mai mare fântână arteziană construită vreodată, ce împrăştie apă până la etajul 50. Atât Dubai Mall, cât şi Burj Khalifa poartă semnătura Emaar Properties.

CITEȘTE ȘI: Dubai, definiţia modernă a opulenţei

 

26 November 2012