Numărul autorizaţiilor de construcţie eliberate în luna februarie a acestui an este mai mare cu peste 30% faţă de cel înregistrat în ianuarie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Cei mai mulţi dintre cei care au ales să îşi ridice o casă anul acesta au ales periferia Bucureştiului. Judeţul Ilfov a marcat cea mai mare creştere a numărului de construcţii.

Sursa: imopedia.roÎn luna februarie a acestui an s-au acordat aproape 2.300 de autorizaţii de construcţii pentru case. O creştere notabilă faţă de cele 1.700 de autorizaţii din prima lună a acestui an. Totuşi, dacă facem comparaţia cu aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţa nu este atât de mare. Numărul celor care au solicitat şi au primit aprobarea pentru a-şi construi o casă a crescut cu doar 0,5%, la o comparaţie februarie 2010 cu februarie 2011.

Cele mai multe autorizaţii s-au eliberat pentru mediul rural. Creşteri mari s-au resimţit în următoarele zone:

• Nord-Est (+173 autorizaţii)
• Sud-Muntenia (+123 autorizaţii)
• Sud-Est (+96 autorizaţii)
• Vest (+61 autorizaţii).

De asemea, zona Bucureşti-Ilfov are una dintre cele mai mari creşteri comparativ cu anul trecut. Acest lucru este justificat de faptul că periferia Bucureştiului este una dintre cele mai căutate zone atât de dezvoltatori, cât şi de persoanele fizice care vor să îşi construiască o locuinţă. Preţurile în zonă pornesc şi de la 20 euro/mp acolo unde încă nu sunt utilităţi sau 80 euro/mp în zone care au totul adus la poartă, chiar şi asfalt. Tocmai de aceea, zona s-a dezvoltat puternic chiar şi în ultimii ani.


28 March 2011