Lanţul francez de hipermarketuri Cora, care deţine pe piaţa locală şapte magazine, va deschide în următoarele două luni un nou hipermarket, în cadrul centrului comercial City Park din Constanţa, proiect care va deveni de anul viitor un concurent al Cora, ţinând cont de faptul că francezii construiesc propriul mall în Constanţa, denumit Corall.

17665-cora-md.jpgHipermarketul Cora din Constanţa va avea o suprafaţă de 7.700 de metri pătraţi, urmând astfel să ocupe mai mult de un sfert din suprafaţa mallului City Park, a anunţat firma de consultanţă imobiliară Colliers International, care a intermediat tranzacţia de închiriere a spaţiului.

Venirea francezilor a fost provocată de intrarea în insolvenţă a firmei care opera reţeaua de supermarketuri Spar, care avea deschisă o unitate în cadrul centrului comercial deţinut de firma israeliană Neocity.

Printre chiriaşii mallului se mai numără magazinele Zara, Mango, Waikiki sau Debenhams, iar numărul de vizitatori este de circa 20.000 de oameni în timpul săptămânii, respectiv 25.000 în weekend. Compania şi-a anunţat intenţia de a extinde mallul cu 15.000 de metri pătraţi în următorii doi ani, în condiţiile în care piaţa de retail din Constanţa devine tot mai competitivă.


Sursa

19 April 2011