Zona de Centru - Nord a Bucureştiului rămâne una dintre cele mai scumpe, atunci când vine vorba despre închirieri în centre de afaceri, indiferent dacă este vorba despre vile sau clădiri office. Pentru cei care nu se tem de abordări neconvemţionale, există însă multe oferte de calitate la aproape jumătate de preț şi, în unele cazuri, cu beneficii la fel de mari.

25997-chirie.jpgPe primul loc, în topul chiriilor pe zone, pentru spaţiile de birouri din centrele de afaceri, conduce zona de centru-nord, cu o chirie medie de 14,23 euro/mp/lună.

  • Pe locul doi se află de zona ultracentrală, cu o chirie medie de 13,17 euro/mp/lună
  • Iar pe locul trei, zona de nord, cu o chirie medie de 11,74 euro/mp/lună
  • Locurile patru şi cinci sunt foarte apropiate ca nivel al chiriei: zona de est, cu un nivel mediu de 10,30 euro/mp/lună, zona de vest, cu o chirie medie de 10,19 euro/mp/lună

În Centru-Nord şi Nord se caută spaţii în business center, iar în Ultracentral în vile istorice. De exemplu, în ultimii cinci-şase ani, zona de centru-nord a fost căutată de mulţi chiriaşi care îşi doreau cu precădere spaţii de birouri în clădiri noi, aşa că şi chiria medie de prezentare pentru acest segment imobiliar s-a menţinut ridicată. Cele mai scumpe vile sunt cele din zona ultracentrală”, explică Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting.

În cealaltă extremă, cele mai ieftine chirii din clădiri de afaceri se găsesc în Sud, în zone precum 13 Septembrie, Budapesta, Coşbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sării, Berceni, Tineretului, Olteniţei, Calea Văcăreşti, Mărăşeşti, Calea Rahovei. Diferenţa de preţ poate ajunge la 42,5%. Astfel, dacă o chirie medie în zona de sud este de 8,19 euro/mp/lună, în centru-nord chiria medie este de 14,23 euro/mp/lună.

CITEȘTE ȘI: Cât durează căutarea unei locuinţe cu preţ bun?


 

13 August 2012