Lucrările la centura de nord a Capitalei au fost terminate. Valoarea investiţiei ajunge la aproximativ 79,88 milioane euro, fără TVA, şi a fost finanţată de la bugetul de stat.

15469-emil-boc-a-inaugurat.jpgCentura de nord a Capitalei are o lungime de 20,2 kilometri şi ţine de la DN7 Chitila până la DN2 Voluntari.

Lucrările la Centura de nord a Bucureştiului au început în anul 2007 şi au fost finalizate pe 1 decembrie 2010, mai puţin podul Hobanat. Potrivit reprezentanţilor ministerului transporturilor în perioada următoare să vor face lucrările de finisaj, respectiv montarea despărţitoarelor de sens.

Lucrarea a fost împărţită în trei părţi: prima parte, în valoare de 39,91 milioane euro, a fost construit de consorţiul Jaipart şi Romstrade, cea de-a doua a fost construit de Alpine, Mayreder şi FCC şi a costat 12,91 milioane euro, iar ce de-a treia parte, în valoare de 27,06 milioane euro a fost realizată de Constructor Aktor.

Premierul Emil Boc a inaugurat Centura Capitalei, porţiunea Chitila-Voluntari, şi a declarat că prioritară este finalizarea capetelor de centură pentru a se putea asigura legătura cu autostrăzile A1 şi A2, iar inelul de circulaţie a Bucureştiului ar putea fi realizat prin parteneriat public-privat.


2 December 2010