Încă dinaintea crizei imobiliare, penthouseurile au fost locuinţele preferate ale celor din clasa medie-superioară. Avantajul cel mai mare al acestora este acela că oferă tot confortul unei case cu suprafaţa generoasă, doar că sunt poziţionate în oraş şi se găsesc la preţuri mai mici decât o vilă cu aceleaşi caracteristici şi aceeaşi poziţionare.

27899-cosmindragomir_mcn_s_021.jpgDat fiind faptul că penthousurile sunt dedicate unui public exclusivist, dezvoltatorii se întrec în stiluri avangardiste de design. Unul dintre proiectele reprezentative pe acest segment este Vila Coresi, un proiect aplaudat de specialiştii din domeniu, câştigător al Bienalei de Arhitectură 2010 Bucureşti şi nominalizat la premiile Mies van der Rohe 2011, care premiază valoarea arhitecturală pe care proiectul a adus-o zonei. Dar acestea nu sunt cele mai mari calităţi ale ansamblului.

„Premiile sunt un bonus. Potenţialii cumpărători privesc din punctul de vedere al calităţii locuirii pe care o oferă acel apartament. Faptul că a fost premiat şi apreciat de critici este un bonus, dar nu măreşte sau diminuează confortul. Doar certifică faptul că este un proiect la cele mai înalte standarde”, arată Georgian Marcu, manager Green Angels, agenţia care promovează în exclusivitate Vila Coresi.

Iar calitatea produsului a atras rapid clienţii. Proiectul s-a vândut deja aproape integral. Un singur penthouse a mai rămas pe piaţă. Este vorba despre un apartament cu patru camere structurat pe două niveluri.

„Este o locuinţă cu suprafaţă construită de 220 mp, cu două dormitoare, living, birou şi două băi, iar zona de zi este separată de cea de noapte, situate la etaje diferite. Clientul targetat are o vârstă cuprinsă între 30-40 de ani, are familie, îşi doreşte ce-i mai bun în piaţă, caută calitate, cel mai probabil lucrează în consultanţă sau middle-top management într-o multinaţională. Vecinii sunt din aceeaşi categorie socială”, spune oficialul Green Angels.

Traiul la bloc nu a fost niciodată mai simplu: totul este individual, iar deciziile comune sunt reduse la minimum

Dincolo de spaţiile generoase, clienţii se bucură de intimitatea pe care nu o găseşti la bloc. Discuţiile din cadrul asociaţiilor de  locatari sau deciziile comune sunt reduse la minimum.

„Ansamblul este gândit să ofere confortul unei case într-un bloc de locuinţe. Totul este individual, costurile comune sunt doar costurile de curăţenie. Pe una dintre scări sunt două apartamente, pe cealaltă sunt trei apartamente. Locuinţele de la parter au intrări separate, curţi proprii în jur, de 60-100 mp. Cei de sus au terase de până la 60 mp”, arată Georgian Marcu.

Construcţia a fost finalizată în 2009, după doi ani de muncă laborioasă. Designul este unul deosebit, unic în România, prin îmbinarea arhitecturii cubiste cu elemente englezeşti. Structura apartamentelor, dezvoltate pe un regim de înălţime redus, a permis crearea unor spaţii de relaxare individuale unice, sub forma unor grădini englezeşti pentru apartamentele de la nivelul inferior şi a unor terase vaste pentru apartamentele de la nivelul superior.

„S-au folosit materiale de cea mai bună calitate, iar execuţia a fost la cele mai înalte standarde. Tocmai de aceea a durat destul de mult. Dezvoltatorii nu au făcut niciun sacrificiu. Dacă la un moment dat, nu aveau acces la materialele pe care le căutau, au aşteptat până când au putut să cumpere ce-i mai bun”, spune oficialul Green Angels.

Ansamblul este situat în zona de nord a Bucureştiului, cu acces facil către cele mai importante zone comerciale din oraş. De asemenea, distanţa de doar trei minute faţă de Parcul Bazilescu este un avantaj pentru clienţii care au decis să se mute acolo. Proiectul este cu atât mai valoros cu cât chiar în apropiere urmează să se dezvolte cel mai nou mall din Capitală.

CITEȘTE ȘI Nu toate materialele naturale de construcţii sunt şi bune. Casele verzi pot fi un real pericol, dacă nu sunt construite bine

 

7 November 2012