Proprietatea Carolwood a fost căminul celebrului Walt Disney, locul în care a prins viaţă conceptul parcului de distracţii Disneyland. Adresa a rămas faimoasă, chiar dacă actuala locuinţă este complet diferită de cea ridicată în urmă cu peste 60 ani. În prezent, proprietatea îşi caută un cumpărător dispus să ofere 90 milioane dolari.

31727-proprietatea_carolwood.jpgLa începutul anilor ’50, Lillian şi Walt Disney au cumpărat un teren într-o suburbie a Los Angelesului, pentru a-şi construi căminul mult visat. Artistul nu numai că a ridicat o casă de vis pentru soţia sa, dar a conceput şi un mic parc de distracţii, în curte – un tren cu aburi, cu propria cameră de control, maşinărie ce se plimba prin curtea din spatele casei şi printr-un tunel subteran. Denumit „Carolwood Pacific Railroad”, acesta se pare că ar fi fost sursa de inspiraţie pentru Parcul Disneyland.

Proprietatea Carolwood este scoasă la vânzare de aproape un an de zile, pentru un preţ de 90 milioane dolari, însă este complet diferită de locuinţa ridicată în urmă cu 60 ani. Proprietarul actual este Gabriel Brener, ce deţine compania de investiţii Brener International şi echipa de fotbal Houston Dynamo. Miliardarul a achiziţionat „casa Disney” în 1998, cu 8,45 milioane dolari, la un an după decesul lui Lillian Disney. Brener a cumpărat şi lotul vecinilor, a dărâmat complet locuinţa originală (deoarece erau folosite materiale cu azbest) şi a ridicat o vilă cu o suprafaţă de 3.250 metri pătraţi, finisată în 2001.

  • Proprietatea Carolwood se întinde pe un teren de peste 1,6 hectare şi include vila principală, casa de la piscină, un teren de tenis şi grădini
  • Actuala vilă de lux are opt dormitoare, 17 băi, un foaier de intrare uriaş, precum şi camere pentru angajaţi
  • Conacul beneficiază de spaţii de relaxare – propriul cinematograf, trei baruri, o bibliotecă, o sală de fitness şi o cramă

Preţul de 90 milioane dolari a fost stabilit nu numai datorită costurilor de construcţie şi amenajare, ci şi luându-se în calcul preţul de tranzacţionare al unor proprietăţi similare din zonă. Amplast în la vest de Beverly Hills şi la sud de Bel Air, exclusivistul cartier Holmby Hills a fost şi este căminul unor celebrităţi de talie internaţională – Hugh Hefner, Michael Jackson, Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Barbara Streisand sau Bing Crosby.

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

Cum arată un apartament din cel mai luxos ansamblu rezidenţial din lume? Vezi fotografii din One Hyde Park

 

 

19 September 2013