Bucureştiul nu scapă de şantiere. Primarul Sorin Oprescu anunţă că, anul acesta, vor începe lucrările de construcţie a două noi pasaje subterane: unul ce va trece pe sub Casa Poporului, iar altul ce va începe în apropierea Casei Presei. Totodată, primarul Capitalei a declarat că, peste câteva luni, vor începe şi lucrările de construcţie a noului sediu al Ministerului de Externe.   

29835-oprescu.jpgPrimarul Sorin Oprescu anunţă că lucrările la bulevardul ce va lega zona Gării de Nord de Casa Poporului vor începe anul acesta. Primăria Capitalei vrea să lărgească bulevardul Izvor la patru benzi de circulaţie, dar gardul din jurul Palatului Parlamentului este cea mai mare piedică în calea acestor planuri, deoarece anumite porţiuni ar trebui dărâmate. Mai mult, proiectul prevede un pasaj subteran ce va trece pe sub Casa Poporului, iar edilul-şef s-a plâns în cadrul emisiunii „După 20 de ani” că sunt solicitate prea multe avize de securitate pentru această lucrare.

Un alt proiect de anvergură ce urmează a fi început în 2013 este noul sediul al Ministerului Afacerilor Externe, pentru a întâmpina momentul în care preşedinţia Uniunii Europene va fi preluată de România. Construcţia va fi ridicată între Kiseleff şi Mărăşti, va fi plătită din banii Guvernului, iar lucrările urmează să înceapă în această vară.

Tot în decursul acestui an, vor începe lucrările la cel de-al doilea pasaj subteran pentru intrarea în Bucureşti de pe DN1. Proiectul va fi construit în zona Casei Presei Libere şi ar trebui să fie finisat spre sfârşitul anului 2014. Oprescu a menţionat că lucrările vor începe peste două luni, după aprobarea Planului Urbanistic Zonal, şi nu vor încurca traficul din nordul Bucureştiului, deoarece se vor desfăşura în spatele perdelei de pomi.

 „Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului (n.r. strada Jiului)”, a descris primarul Capitalei, în cadrul emisiunii „După 20 de ani”.

 

NU RATA: Cum arată Bucureştiul, văzut prin ochii unui arhitect american?

 

1 April 2013