Estul Bucureştiului oferă cele mai ieftine spaţii de birouri din Capitală, în timp ce la polul opus se află zona de centru-nord, arată cel mai recent studiu Esop. De asemenea, spaţiile de birouri în vile sunt mai ieftine decât cele din centrele de afaceri, iar procentele diferă simţitor de la o zonă la alta.

30793-birouri.jpegÎn Bucureşti, chiria medie lunară pentru spaţiile din centrele de afaceri este de 11,4 euro/mp, în timp ce pentru spaţiile din vile este de 10 euro/mp, conform ultimei analize efectuate de compania de consultanță imobiliară Esop.

În ceea ce privește clădirile de birouri, cele mai scumpe zone sunt centru-nord şi cea ultracentrală, unde chiria medie lunară solicitată este de 12,9 euro/mp şi respectiv 12,4 euro/mp. La polul opus, se află: 

  • Zona de Est: 7,69 euro/mp/lună
  • Zona de Sud: 8,28 euro/mp/lună
  • Zona de Nord: 9,59 euro/mp/lună
  • Zona de Vest: 10,02 euro/mp/lună

„În ultimii 3 ani, cea mai accesată secţiune de oferte a fost constant cea a spaţiilor de birouri cu chirii între 7-11 euro/mp. Din totalul accesărilor de spaţii de birouri grupate pe categorii de bugete, secţiunea 7-11 euro/mp a avut 62% din accesări, în timp ce secţiunile 12-15 Euro/mp – 27%, iar secţiunea peste 15 euro/mp, numai 11%”, declară Mirela Raicu, Partner&Business Development Manager al platformei online Esop.

Chiriile în vile sunt mai mici decât în clădirile de birouri, cu procente care diferă însă foarte mult de la zonă la zonă. Astfel, diferenţa între chiria medie percepută la vile şi cea din clădirile de birouri din zona de vest este de doar 0,1 euro pe metru pătrat pe lună, în timp ce în zona de centru-nord este de 2,4 euro/mp/lună.Totodată, spaţiile din vilele din zona ultracentrală a Capitalei au o chirie medie de 11,2 euro/mp/lună, în timp ce spaţiile din clădirile de birouri din aceeaşi zonă sunt în medie cu circa 1,6 euro/mp mai scumpe, având o medie de 12,8 euro/mp/lună.

  • În vile, cele mai mici chirii sunt în zona de nord, urmate de cele din zona de sud şi de est
  • În centrele de afaceri, cele mai mici chirii sunt în zona de est, urmate de cele din zona de sud şi de nord

 

NU RATA: Cât câştigă cei mai bine plătiţi oameni din România? În medie, aproape 75.000 euro/lună

 

25 June 2013