Vom merge până la mare pe autostradă! Autorităţile ne promit că Autostrada Soarelui va fi finalizată în vara acestui an. Promisiunea vine din partea directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în cadrul unei întâlniri organizate de prefectul Constanţei cu toţi factorii implicaţi în proiect.

16112-autostrada_soarelui.jpgÎn cadrul întâlnirii, prefectul Claudiu Palaz a precizat că s-au identificat mai multe probleme, legate în special de exproprieri, transmite corespondentul NewsIn. De exemplu, la Cernavodă există doi proprietari pe acelaşi lot. Prefectul a discutat cu unul dintre ei, dar nu s-au înţeles în legătură cu termenii exproprierii. În Murfatlar sunt încă trei titluri de proprietate care trebuie rectificate, în Rasova trebuie realizat planul parcelor pentru porţiunea pe care trece autostrada.

Totuşi aceste probleme sunt minore, a precizat prefectul Constanţei şi ele vor fi rezolvate până la finalul lunii acesteia. În cazurile în care neînţelegerile cu proprietarii vor persista, se va aplica noua lege a exproprierii, care prevede ca proprietarii să primească automat banii în cont, iar constructorii să poată intra pe teren.

"Angajamentul este ca de la Cernavodă până la Constanţa să se poată circula în vara anului 2011", a declarat Liviu Costache, directorul general CNADR precizând însă că acest lucru nu este echivalent cu finalizarea autostrăzii, care implică mai multe servicii anexe pentru șoferi.

CNADNR are în plan și construirea unei autostrăzi până în Vama Veche. Aceasta va face parte din coridorul IV, iar studiul de fezabilitate va fi demarat în acest an, urmând ca la finalul lui 2011 sau la începutul lui 2012 să se organizeze licitaţia pentru tronsonul respectiv.


20 January 2011