Mai sunt două săptămâni până la redeschiderea celui mai mare eșec de infrastructură al anilor trecuți – autostrada electorală Sibiu-Orăștie, lotul trei. De data aceasta, nu există niciu un dubiu asupra calității lucrării și nici a termenului de pornire a traficului. Cel puțin așa asigură directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

40868-autostrada.jpgCel târziu în data de 30 septembrie, șoferii vor putea folosi lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie fără niciun risc pentru siguranța lor. De data aceasta, autostrada a fost reconstruită cu simț de răspundere, fapt care a fost verificat permanent de oficialii CNADR.

Lucrările sunt în grafic iar activitatea este destul de bună în acest moment. Ne-am luat angajamentul că la sfârșitul lunii septembrie vom deschide acest tronson de autostradă și pot spune că ne vom respecta promisiunea. Deja s-au finalizar cele șase tranșee drenante, s-a finalizat salteaua de piatră de 1,5 metri și s-a trecut la umplutura din balast”, a explicat Cătălin Homor, după inspecția pe segmentul problematic. 

Ultima inspecție oferă garanția calității și a respectării programului, asigură oficialii CNADR

Ultima inspecție a scos la iveală și câteva neajunsuri, dar nu este vorba despre nimic îngrijorător sau care ar putea periclita bunul mers al lucrărilor, asigură oficialii CNADR. Totul se va rezolva în timp util pentru a putea respecta termenul de deschidere promis. 

Au existat și trei probleme minore pe partea carosabilă, dar acestea se vor rezolva în paralel cu lucrările la zi, astfel încât, la finalul acestei luni, sectorul să fie redat circulației, exact așa cum am stabilit, adică la 30 septembrie”, explică Cătălin Homor. 

Cu toate acestea, o procedură tehnică pentru întregul lot, cum se află deja în desfășurare, este considerată o măsură exagerată. Prin urmare, ea ar putea fi anulată, după cum a explicat oficialul CNADR.

Este vorba despre o procedură care probabil se îndreaptă către o anulare. Totuși, ea va fi realizată, mai devreme sau mai târziu, pentru a confirma calitatea lucrărilor pe acest sector”, a detaliat directorul general al CNADR.

Lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie este unul dintre cele mai controversate proiecte de infrastructură ale ultimilor ani. inițial, proiectul a început în anul 2011 și a fost inaugurat în plin sezon electoral, în noiembrie 2014, de către Victor Ponta, în calitatea lui de candidat la alegerile prezidențiale. Un an mai târziu însă, lucrarea a cedat, făcând loc unor fisuri și denivelări grave pe carosabil, care au condus la demolarea unei porțiuni de câteva sute de metri. Prin urmare, în primele zile ale anului 2016, contractul a fost reziliat. A urmat apoi o perioadă de așteptare, pentru ca mai apoi, în luna aprilie a acestui an, CNADR să reînceapă lucrările în regie proprie.

CITEȘTE ȘI:

 

13 September 2016