Cei mai mulţi proprietari vor cât mai multe camere, deşi dispun de un spaţiu limitat. Însă există şi excepţii, locatari care se simt bine în spaţii deschise, în care totul este la vedere. IMOPEDIA.ro prezintă un proiectul de reamenajare a unui apartament din Kiev, ce poartă semnătura companiei de design FILD.

32275-1.jpgUn apartament vechi, cu două camere, transformat într-un studio modern, caracterizat de transparenţă. Amplasată într-un bloc din capitala Ucrainei, construit înainte de Revoluţie, locuinţa de 58 metri pătraţi era compartimentată clasic. Proiectul de reamenajare a avut în vedere reconversia spaţiului, pentru a îndeplini nevoile proprietarului, un tânăr aflat constant în mişcare. La final, pereţii au dispărut, iar apartamentul a fost transformat în studio.

„A fost acordată o atenţie specială iluminării, pentru a împărţi vizual zonele funcţionale – bucătăria, spaţiul de luat masa şi dormitorul. Pe tavan, au fost montate corpuri metalice în formă de tub, iar în bucătărie şi în baie au fost montate lămpi fluorescente subţiri”, explică Dan Vakhramieiev, creative director la FILD.

Alăturările de materiale, texturi şi culori fac din apartamentul din imagini o locuinţă neconvenţională, perfectă pentru un proprietar tânăr, ce-şi doreşte un cămin personalizat. Pereţii de un alb imaculat şi parchetul deschis la culoare contrastează puternic cu draperiile grele, de un gri închis, culoare aleasă şi pentru alte elemente, precum blatul mobilierului de bucătărie, pernele mari sau peretele cu rafturi. Pernele mici şi verzi sunt exact pata de culoare de era nevoie pentru a înveseli atmosfera.

PE ACEEAȘI TEMĂ: Amenajare: design minimalist şi atmosferă primitoare

 

 

1 November 2013