Locuinţele amplasate la mansardă au o atmosferă aparte, dată de tavanul înclinat şi lumina naturală din plin. Aceste caracteristici sunt folosite de specialiştii în amenajare, pentru a crea o ambianţă primitoare şi confortabilă. IMOPEDIA.ro prezintă stilul simplist de amenajare a unei garsoniere din Gothenburg.

32772-32756-1.jpgAtmosfera oraşului suedez Gothenburg îndeamnă pe oricine la un stil de viaţă boem şi romantic. Simplitatea este extrem de apreciată în orice domeniu, inclusiv în amenajarea interioară. Un bun exemplu este garsoniera din fotografiile de mai jos, prezentată de portalul freshhome.com.

Într-o locuinţă în care albul este predominant, senzaţia de spaţiu este amplificată, chiar dacă suprafaţa nu este generoasă. Este şi cazul acestei garsoniere amplasată la mansardă, în care obiectele de mobilier şi decor sunt albe şi negre. Pereţii au fost îndepărtaţi, totul este lăsat la vedere, astfel că dormitorul, livingul şi bucătăria au acelaşi stil de amenajare. Locuinţa este inundată de lumină naturală, mobilată conform tendinţelor actuale şi echipată cu aparatură modernă, însă sunt strecurate şi elemente tradiţionale ce „încălzesc” spaţiul – şemineul şi grinzile de lemn masiv.

  • Lumina naturală, parchetul din lemn natural şi căldura oferită de şemineu creează o atmosferă confortabilă
  • Spaţiul este primitor, deşi culorile folosite la decorarea interiorului sunt reci sau neutre

Designul scandinav este recunoscut pentru liniile simple, caracteristici ce se regăsesc şi în imaginile de mai jos. Într-un apartament în care domnesc albul şi negrul, pata de culoare este dată de plante.

PE ACEEAŞI TEMĂ: Amenajare: apartament cu două camere, transformat într-o garsonieră neconvenţională (FOTO)

 

 

17 January 2014