Coreea de Sud vrea să ridice unul dintre cele mai impunătoare oraşe turistice din lume, care va purta numele de 8City. Autorităţile speră să atragă astfel turiştii chinezi, care călătoresc în număr din ce în ce mai însemnat. Deşi există voci care contestă grandiosul proiect şi fezabilitatea economică a acestuia, dezvoltatorul îl laudă ca fiind cel mai îndrăzneţ proiect turistic din istoria omenirii şi cel mai mare oraş turistic din lume.

27939-eightcity-main.jpgCoreea de Sud uimeşte o lume întreagă cu cel mai ambiţios proiect turistic – 8City, un oraş de trei ori mai mare decât Macau, ce se adresează declarat turiştilor chinezi, o piaţă uriaşă cu potenţial neexploatat. Reprezentanţii companiei de construcţii Eightcity Co. au afirmat că vor să ridice un oraş în care potenţialii vizitatori să dorească să se mute, o destinație din care turiștii să nu mai plece, scop pentru care vor investi miliarde și miliarde de dolari.

  • Cifra 8 simbolizează norocul în cultura chineză, astfel că oraşul turistic se va numi 8City
  • 8City va fi construit în insulele Yongyu-Muui, lângă aeroportul internaţional Incheon
  • Îndrăzneţul proiect va avea o suprafaţă de circa 80 kilometri pătraţi, aproximativ suprafaţa oraşului Craiova
  • Oraşul turistic va avea cazinouri impozante, hoteluri luxoase, centre comerciale grandioase, dar şi clădiri cu locuinţe, parcuri de distracţie tematice sau acvatice, un circuit de Formula 1, o sală de concerte cu 50.000 locuri şi un mini-orăşel ce va expune industria de entertainment din Coreea de Sud

27940-eightcity1.jpgOficialii locali estimează că valoarea investiţiei va depăşi 226 miliarde euro, cu puţin peste 103 miliarde euro mai mult decât PIB-ul României în 2011 (122,7 miliarde euro, conform INS). Costurile vor fi acoperite de investitori locali şi străini, iar până acum, dezvoltatorii au reuşit să strângă jumătate din fondurile necesare.

„Toate discuţiile despre investiţii şi finanţare vor debuta abia după ce vor începe despăgubirile pentru terenuri, de anul viitor”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al 8City.

Constructorii vor uimi cu structuri ieşite din comun – Inner Circle se va întinde pe 14 km şi va fi o clădire inteligentă tubulară, iar Megastrip va fi o construcţie cu suprafaţa de 4,85 kilometri pătraţi, înălţime de 200 metri, lăţime de 880 metri şi lugime de 3,3 km. Descrisă ca fiind „cea mai mare unitate arhitecturală din istoria omenirii”, Megastrip va depăşi ca mărime fabrica de avioane Boeing.

27941-8city2.jpgAutorităţile din Incheon consideră că grandiosul proiect 8City va atrage 134 milioane turişti în următorii 15 ani. De asemenea, conform estimărilor oficiale, oraşul va avea circa 350.000 locuitori şi va crea 930.000 locuri de muncă. Prima fază a proiectului va începe anul următor şi se va finaliza în următorii şapte ani, întregul proiect urmând să fie terminat în 2030.

 

CITEȘTE ȘI: Seul a fost scutit de formarea unei bule imobiliare, datorită implicării guvernului

 

13 November 2012